Saját Otthon Projekt

Gombás ablakdísz – Csináld magad!

Gombás ablakdísz – Csináld magad!

2012. 02. 15. Diamia8

 Elképzelésünk szerint a kislányom szobájának hangulatát az erdő fogja meghatározni. Nem szerettem volna, ha olyan habos-babos, unalmas rózsaszín lenne. Majd ha elér a rózsaszín korszakba, akkor majd kompenzálom rózsaszín kiegészítőkkel és csajos játékokkal. (reményeim szerint....)

Most már szerencsére kezd kialakulni a szoba hangulata, de ezt dekorációs apróságokkal szeretném még jobban kiemelni.
 
IMG_4060
 
Hozzávalók:
 
 
Egyik on-line áruházban találtam gombás filcdíszeket, rögtön rendeltem is belőlük. Ez lett a dísz alapja, mert a gomba motívum több helyen is visszaköszön a szobában.
 
Egyszer az egyik rendelésemhez kaptam ajándékba színes gyöngyöket és eddig nem igazán tudtam mire használni. Így most nekik hasznuk lett.
 
Elkészítés:
 
Kihúztam 3 szál hosszú semleges színű cérnát, majd elosztottam a gombákat 3 felé. Gombákkal kezdtem el fűzni és utána a 3 különböző színű gyöngyöt duplán hurkolva. Ezt ismételgettem, mígnem elértem az ablak teljes hosszát. Egy-egy virágos gyöngyöt is fűztem bele, hogy még tavasziasabb legyen a hangulata.
 
 
Közelről:
 
 

Még több DIY gyerekszoba ötlet tőlem:

- kosárkából falipolc

- virágos ablakdísz

- gombás ülőke

- gyerekszoba felirat

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr684111408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.02.15. 13:47:09

ez nagyon édes. hogyan van rögzítve az ablak elé?

Diamia8 2012.02.15. 14:02:43

@ZboroKrisz: igen, ez kimaradt:)
felül a cérnát egyszerűen felragasztottam celluxszal, a gombákat kétoldalas ragasztóval rögzítettem, hogy ne mozduljanak el.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2012.02.15. 14:18:55

a karácsonyi izzókat anno én is cellux-szal tettem fel az ablakra, de mindig elengedett a ragasztó idővel :) mondjuk nehezebb is, mint a gombás füzér...

Diamia8 2012.02.15. 14:36:57

@ZboroKrisz: idén én is azzal raktam fel, de ez olyan erős cellux, hogy csak a tűzhely kaparójával tudtam leszedi :D
süti beállítások módosítása