Saját Otthon Projekt

Almazöld dekorfa – Csináld magad!

Almazöld dekorfa – Csináld magad!

2012. 06. 12. Diamia8

Figyelmes olvasóim már bizonyára észrevették, hogy a nappaliba az összes kiegészítőnk almazöld színű. Ez természetesen nem a véletlen műve és éppen ezért még régebben beszereztünk a Tesco F&F kollekciójából egy óriás almazöld színű üvegvázát. Nagyrészt üresen álldogált, mert bár szeretem a vágott virágokat, alattuk a vizet kicserélni kevésbe.

Egyik nap ismét megszállt az ihlet és az alábbi örökzöld dekorációt készítettem el. Ez alatt garantáltan nem kell cserélgetni a vizet:

IMG_5792

 

Hozzávalók:  vettex anyag (nekem rengeteg maradt a zöld saláta lámpából és a Duderö projektből), sima A4-es papír, kartonpapír, papírragasztó, olló, faágak, váza és dekorkövek

IMG_5734k.jpg

A vettex anyagot ráragasztjuk a papírlapokra:

IMG_5747.JPG

Szabad kézzel megrajzoljuk egy sima papírra a kívánt levél formát. Célszerű minden oldalát szimmetrikusra tervezni, mert így lehet majd szépen összeilleszteni. A kivágott formát átrajzoljuk a kartonpapírra, mert ez lesz a sablonunk:

IMG_5754k.jpg

A megszáradt vettex anyag papír oldalára felrajzoljuk a sablonunk segítségével a leveleket:

IMG_5759k.jpg

Ezután egyenként kivagdossuk:

IMG_5774k.jpg

Közben a vázába helyezzük a faágakat, amelyeket is fazonírozni kell, mert most még ilyen boglyasak:

IMG_5779k.jpg

A váza aljára én zöld színű dekorköveket öntöttem, hogy jobban megálljanak az ágak a helyükön. Természetesen a dekorkövek helyettesíthetők sima kavicsokkal is:

IMG_5784k.jpg

Szépen egyenként az ágak végére ragasztjuk párban a leveleket a papírragasztóval. Jól össze kell nyomni, hogy megkössenek. Vártam egy éjszakát a száradással és ahol nem sikerült szépen összeilleszteni a leveleket, ott ollóval kiigazítottam:

IMG_5789k.jpg

IMG_5787k.jpg

IMG_5791k.jpg

Az esti naplementében:

IMG_5806k.jpg

IMG_5807k.jpg

IMG_5804k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr984580560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása