A levendula illata az egyik kedvencem. Gyakran használom illóolaját egy-egy nyugtató fürdő alkalmával vagy párologtatom, hogy fertőtlenítse a lakás levegőjét.
Soha nem szoktam boltban vásárolható, mesterséges alapanyagú illatosítókat használni, mert rákkeltő és allergén hatásúak.
A nagymamámtól szerencsére kaptam egy egész nagy csokor szárított levendulát és most úgy döntöttem, hogy nem a molyok ellen használom a szekrényben, hanem a lakás illatosítására. A szárított levendula virága azonban igen erősen hullik és erre kellett megoldást találnom:
Hozzávalók:
- egy nagy csokor szárított levendula
- bármilyen üvegedény (én egy IKEÁS REKTANGEL vázát használtam)
- olló
A csokor lényegesen hosszabb volt, mint a váza, így a levendula szárából 2 cm hosszúságú darabkákat vágtam le. Nem akartam elpazarolni, így a váza aljára szórtam bele. Szépen beletuszkoltam a virágos részeket és a tetején kilógó részeket is levagdostam.
Ilyen egyszerűen lehet természetes és mutatós módon készíteni illatosítót:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.