Saját Otthon Projekt

Csak természetesen! – illatosító levendulával

Csak természetesen! – illatosító levendulával

2012. 07. 02. Diamia8

A levendula illata az egyik kedvencem. Gyakran használom illóolaját egy-egy nyugtató fürdő alkalmával vagy párologtatom, hogy fertőtlenítse a lakás levegőjét.

Soha nem szoktam boltban vásárolható, mesterséges alapanyagú illatosítókat használni, mert rákkeltő és allergén hatásúak.

A nagymamámtól szerencsére kaptam egy egész nagy csokor szárított levendulát és most úgy döntöttem, hogy nem a molyok ellen használom a szekrényben, hanem a lakás illatosítására. A szárított levendula virága azonban igen erősen hullik és erre kellett megoldást találnom:

IMG_6557

IMG_6551k.jpg

 

Hozzávalók:

- egy nagy csokor szárított levendula

- bármilyen üvegedény (én egy IKEÁS REKTANGEL vázát használtam)

-  olló

IMG_6547k.jpg

A csokor lényegesen hosszabb volt, mint a váza, így a levendula szárából 2 cm hosszúságú darabkákat vágtam le. Nem akartam elpazarolni, így a váza aljára szórtam bele. Szépen beletuszkoltam a virágos részeket és a tetején kilógó részeket is levagdostam.

Ilyen egyszerűen lehet természetes és mutatós módon készíteni illatosítót:

IMG_6556k.jpg

IMG_6554k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr234624008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása