Saját Otthon Projekt

Rend a lelke mindennek! 2. rész

Rend a lelke mindennek! 2. rész

2012. 09. 15. Diamia8

Nagyon régen elhatároztam, ha egyszer lesz egy szép konyhám, akkor abban mindig rend lesz. Nemcsak kívül, hanem belül is. Most, hogy saját álomkonyha megvalósult, az ígéretemet sem szabad megszegnem.

  • Minden mosogatás után gondosan szárazra törlöm az egész munkafelületet, a mosogató feletti üvegfalat és a mosogatótálcát is, hogy minden cseppmentes legyen.
  • Igyekezek mindig mindent rögtön elrakni a helyére, hogy a tárgyak ne rontsák az összképet a konyhában. Ezekre azért van szükség, mert az amerikai konyhában szerintem mindig rendnek kell lennie.
  • Szépen lassan haladok fiókról-fiókra, szekrényről-szekrényre is a belső rendszerezésben is. A megfelelő rendszerezők megvásárlása ugyanis azért elég költséges mulatság.

A jelenlegi állapotot be is mutatom, de azt azért rögtön szeretném leszögezni, hogy a fényképek kedvéért nem raktam rendet. Csak egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kezdtem el fényképezni, de így legalább látszik az igyekezetem a rend megtartását illetőleg.

Kezdjük talán a felsőszekrényekkel és a poharakkal:

felső_poharas

Alatta sorakoznak a bögrék és a csészék:

felső_poharas2.jpg

A tűzhely másik oldalán, a hűtőszekrény mellett kosárban tárolom a gyógyszereket és ritkán használt kütyüket, alatta a tányérokat:

felső_másik oldal.jpg

Az alsószekrények:

alsó.jpg

A kedvencem az evőeszközök tárolója, amit a konyhabútorral együtt vásároltunk. Nem volt olcsó, de nagyon megérte. Nem csúszkál, mert pontosan illeszkedik:

fiók1.jpg

Ez alatt tálolom a fűszereket és minden mást, ami szükséges lehet a konyhában. Ide az IKEÁ-s RAJTAN fűszertárolókat és többféle méretű RATIONELL VARIERA dobozokat vásároltunk:

fiók2.jpg

Még van hátra egy fiók és három alsószekrény, ahol rendszereznem kell és akkor végre kijelenthetem, hogy rend ás tisztaság uralkodik a konyhámban!

A végére pár jó tanács kezdő rendszerezőknek:

  • ne gyűjtögessük tárgyakat, készleteket
  • nem használt tárgyakat időről-időre szelektáljuk ki
  • ne vásároljunk meg olyan konyhai eszközöket, amelyeket egy évben maximum egyszer használnánk
  • csak azok az evőeszközök és étkészletek legyenek elől, amelyeket napi rendszerességgel használunk
  • ne vásároljunk hirtelen felindulásból bögréket és poharakat

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr964778622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása