Ezt a tésztát rengetegszer elkészítettem már. Ráadásul amikor Móni barátnőmmel együtt laktunk, sokszor kérte tőlem ezt vacsorára. Gyors, egyszerű és isteni finom.
Azóta már külön költöztünk ugyan, de gyakran emlegeti és most felfedem a titkos receptet. Nem mellékesen Férj is szereti, így neki is szoktam csinálni, amikor időhiányban szenvedek. Amilyen alapanyagot igényel, az általában nálunk itthon mindig megtalálható.
Első dolgunk a vöröshagyma olíva olajon megfutattása, dinsztelése:
Majd hozzádobunk 1-2 gerezd fokhagymát és pár percet együtt pirítjuk, majd hozzátettem egy kis fekete erdei sonkát, felcsíkozva:
Ezután rádobtam egy kis koktél paradicsomot és kicsit együtt pirítottam. Hozzátettem olíva bogyót is. Korábban az unokatesóméknál kóstoltuk meg a sötét lila színű olívabogyót. Nekem nagyon bejött, sokkal finomabb szerintem, mint a sima fekete.
Ezután tejszínnel öntöttem fel illetve egy kis sajtkrémet is tettem bele. :) Természetesen frissen vágott bazsalikom is került bele, továbbá só és bors, ízlés szerint:
Most jönnek a titkos hozzávalók: egy evőkanálnyi méz és nagyjából 1 dl fehérbor. Igazán különleges ízt az a mártásnak. Higgyétek el, nem mindennapi!
Kicsit összeforraljuk és kész is van a mártásunk. Nincs más dolgunk, mint a leírás szerint a tetszőleges tésztát kifőzzük.
Ha elkészült, máris tálalhatunk:
Sok, Boldog Jóétvágyat kívánok! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.