Saját Otthon Projekt

Áprilisban érkezők...

Áprilisban érkezők...

2015. 04. 08. Schulz Veronika

Közeledik a tavasz.. Most nem arra gondolok, hogy csicseregnek a madarak, felfelé kúszik a hőmérő higanyszála, vagy minden zöldbe öltözik. Nekem nem teljesen ezt jelenti. Nekem azt, hogy kivirágzanak a piacok. Megérkeznek a régóta áhított zöldségek, gyümölcsök. A szervezet tél után legyengül, szüksége van a vitamin pótlásra. Erre pedig a legjobb időszak a tavasz és a nyár.

Imádok ilyenkor kimenni a piacra, megjelennek a színek, az illatok és az emberek. Minden kezd ismét élettel teli lenni. És ezt nagyon szeretem.

Arra gondoltam, hogy olyan növényeket hozok Nektek, amik újra feltűnnek a tavasz érkezésével, hónapnak megfelelően.

Elsőként az endívia, vagy más néven cikória az, amit szeretnék bemutatni. Sokak számára ismeretlen, pedig nagyon sokféleképpen lehet felhasználni. Leginkább saláta formájában fogyasztják. Érdemes olyan endíviát választanunk, ami halvány színű, mert az kevésbé keserű. Továbbá, ha nyers fogyasztásra szánjuk, vágjuk le a torzsáját.

Íme, a nyers valóság:

Endívia

Egy egyszerű salátát is feldobhatunk vele:

Endívia2

Külföldön sokkal elterjedtebb, mint Magyarországon, ott pl. előételként is szívesen szolgálják fel.  Szétszedhetjük kis csónak formára és a leveleit megtölthetjük bármivel, ami éppen eszünkbe jut. Akár sajtot tehetünk bele, besamel mártással önthetjük le, akár padlizsánkrémet is halmozhatunk rá:

Avocado-Crab-Pomegranate-Salad

Ugye milyen ínycsiklandozó kis falatkák? :)

Süthetjük csőben is, ha éppen úgy szeretnénk, megtölthetjük akár sonkával, aszalt paradicsommal, sajttal, egy tetszőleges mártással nyakon öntve:

endibias-queso-xl-668x400x80xX

Készíthetünk belőle krémlevest:

IMG_7921 (Small)

Hallal is és tenger gyümölcseivel is bátran párosíthatjuk:

4843422792_2e87b3b4fd

A lényeg, hogy nagyon sokoldalúan fel lehet használni, bátran merjünk vele kísérletezni, mivel segíti az emésztést, máj és -epebetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

Remélem, sikerült kedvet csinálnom hozzá, hogy olyat is kipróbáljatok, amit egyébként nem biztos, hogy megvennétek.

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr712573079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása