Saját Otthon Projekt

Egy elvarázsolt kastély új élete

Egy elvarázsolt kastély új élete

2015. 04. 20. Diamia8

Mai lakásbemutatónk házigazdája Dorthe és Jacob, akiknek otthona telis-tele van remek ötletekkel, zöld növényekkel és itt-ott felbukkanó harsány színekkel. Amikor megvásárolták jövendőbeli otthonukat, akkor még az igencsak rossz állapotban volt. Szomszédjuk szerint pont úgy nézett ki, mint Csipkerózsika elvarázsolt kastélya.

Természetesen azóta már teljesen felújították a házat és már tökéletesen megfelel esztétikailag és funkcionálisan is egy család igényeinek.

A nappali tágas és világos, így tökéletes színtere a pihenések. A kanapén található rózsaszín párnákat a házigazdánk késztette, a többit különféle lakberendezési áruházakban vásárolták:

eventyr_forside-RAYzI2LK3ObRe__-NPPueA

Dorthe otthonosan mozog a lakberendezésben és a kerttervezésben, hiszen egy dán televízióban futó műsor, a Jó reggelt Dánia kertépítési tanácsadója. A stílusokat tekintve leginkább a skandináv áll közel a szívéhez, amit a bohém stílus egészít ki és tesz egyedivé. Szereti a neon és a kék harsány árnyalatait, ha egy-egy berendezési tárgyon felbukkannak.

eventyr2-A_3VlghJNHTrVuYmyIumUA

A nappaliban található foteleket Dorthe egy bolhapiacon vásárolta meg és utána feketére festette a vázukat. Huzatnak pedig púderrózsaszín szövetet vásárolt:
eventyr5-olXZnG8e1Gv57vBseX9EJA

A kandalló pontosan a konyha és a nappali között található, így mindkét helyiséget be tudja fűteni:

eventyr6-yU5iEfpRB7h_HLLUHfhh3A

Az olvasósarokban található tárgyak gondos válogatás eredményei. Találunk itt Anne Sorensen festményeket, Dorthe Vietnamban készült fényképeit és mindenféle vázát a karácsonyi művészeti vásárról:

eventyr8-lGjOd10YH-rTm-V-oTmQhQ

Az étkező legnagyobb előnye a természetes fény, ami csak úgy árad be az óriás ablakokon keresztül:

eventyr1-ykoIFUDSbaHWZPS1NHL96A

A konyhában a tűzhely körüli mozaikcsempe a legötletesebb megoldás, ami élénksárga színével azonnal odavonzza a tekintetet:

eventyr11-Qx2hqp53YlbG-izBNLuqmQ

A dolgozószobában inspirációs fal gondoskodik az ötletek sikeres  megvalósulásáról:

eventyr9-DJ7gUlJr_nxAtnGNb0qN4w

A lépcsőforduló meglepően merész a nagy, virágos tapétával és a ázsiai hangulatú lámpákkal:

eventyr12-aCyXwBp9qLgU5Ki5MNzKQA

A hálószobát kellemes és nyugtató púderszínekkel dobták fel. Ugyanilyen IKEA PS lámpánk van nekünk is, csak a miénk fehér:

eventyr13-V4ZY0WNmbRuo6xQF-7oMAg

Nehéz elképzelni, hogy ez a remek otthon régen inkább egy elvarázsolt kastélyra hasonlított!

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr10012573089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása