Saját Otthon Projekt

Keserédes Rebarbara

Keserédes Rebarbara

2015. 05. 12. Schulz Veronika

A rebarbara sokunk kertjében termő ismeretlen ismerős. Van, hogy nem tudjuk, mit kezdjünk vele és van, hogy nem merjük ételekbe felhasználni, pedig sok módja létezik az elkészítésének.

Engem magával ragad többek között a színe, de az ízét is kifejezetten kedvelem. Leginkább desszertekben szokták felhasználni, azért befőttet is készíthetünk belőle vagy akár salátában is rendkívül mutatós. Idén biztosan készítek belőle lekvárt is. Ti mit szoktatok belőle varázsolni?

Az alaprecept, amit mindenki ismer, az a rebarbarás-rácsos sütemény:

MG_95011

Körethez akár meg is grillezhetjük, ha szokatlan ízekre vágyunk. Fűszerként ajánlanám hozzá a fahéjat, vagy kardamommal is feldobhatjuk, remekül passzolnak az ízek:

rhubarb-strawberries-008

Szerintem egy egyszerű salátában is csodásan mutat, azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk. A mozzarella sajt például remek kiegészítője lehet:

maine-lobster-salad-with-rhubarb-v2-540x360_521_347

Ha van kedvünk, akár jégkrémet is készíthetünk belőle, a gyerekek biztosan imádni fogják:

20120610-210040-rhubarb-jasmine-pops

Most őszintén.. Ennek ellent lehet állni? :

vegancheesecake

Ne is beszéljünk a korábban már említett lekvárról. Ahogy említettem, biztosan fogok idén eltenni belőle, házasítom majd az eperrel, biztos isteni finom lesz:

Strawrhubarb2

Ami számomra is újdonság, az az epres-rebarbarás bor. Sosem hallottam még róla, de azt hiszem, a következő project ennek felkutatása és beszerzése lesz:

1798_pd2120447_1

Ha meghoztam a kedveteket a rebarbarához, keresgéljetek, nézelődjetek a neten, rengeteg különleges recept megtalálható, további kellemes kutatómunkát kívánok! :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve megtaláljátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9512573131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása