Most van lehetőség arra, hogy kihasználjuk az eper adta lehetőségeket. Hamarosan már csak vágyódunk utána, amíg tehetjük, szedjük meg magunkat és tegyük tele a bendőnket. Rengeteg lehetőségünk van, az utak mellett megszámlálhatatlan bódékat találunk, illetve közkedveltek a "Szedd magad" akciók is.
Szerencsénk van, mert Férjnek van egy ismerőse, Tahitótfaluból. Csak le kell adnom a rendelést és másnapra már itt is van az aznap reggel szedett eper. A héten várható a szállítmány, már Barátnők le is adták a rendelést: ki, milyen és mennyi lekvárt kér.
Persze a lekváron kívül is sokféleképpen fel tudjuk használni. Nézzük is meg, milyen finomságokat készíthetünk belőle.
Bevallom, nem vagyok oda a gyümölcslevesekért, de a nagy melegben igazán jól tud esni a hűtőből kivett eperleves, egy kis mentával megfűszerezve. Így frissítően hat a szervezetünkre:
Csodálatos, színes, étvágygerjesztő előételt készíthetünk belőle, mert a spárga és az eper házassága tökéletes párosítás lehet:
Szaftos húsokkal, ízlésesen tálalva szemet gyönyörködtető. Én máris megkívántam ezt a finomságot:
Egy kerti parti tökéletes kiegészítője lehet az eperrel ízesített limonádé, biztos, hogy a gyerekek kedvence lesz:
Akár pizzára is tehetjük, feltétként. Gondoltátok volna?
Nem tudom ki, hogy van vele, de engem azonnal levesz a lábamról egy igazi, hamisítatlan epres sajttorta:
Ráadásként még egy édesség. Pohárkrémként is megállja a helyét! Most őszintén.. Ellent tud valaki ennek állni? :)
Remélem, meghoztam a kedveteket egy kis szemezgetéshez, jó étvágyat hozzá!
A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.