Saját Otthon Projekt

Nagyszerű új ötletek kertekbe

Nagyszerű új ötletek kertekbe

2015. 06. 07. Diamia8

Sok külföldi és magyar blogot olvasok és követek. Bármilyen meglepőnek tűnik, de nem csak lakberendezéssel kapcsolatosakat. Az egyik ilyen kedvencem Tünde blogja, az Élet sója.

Tünde Németországban él, a Boden-tó mellett. A napokban felhívta a figyelmemet pár ötletes kerti megoldásra, amit a virágszigeten, Mainau-ban látott. Erről a szigetről már korábban írt is egy bejegyzést és szinte minden ismerősét elviszik a férjével ide kirándulni. Magát a posztot itt olvashatjátok:

eletsoja.cafeblog.hu/2012/05/12/grofnak-lenni-2012-ben-mainau-a-viragok-szigete-2

Visszatérve a szuper ötletekre, a szigeten minden évben kialakítanak egy részt, ahol kis kerteket és teraszokat rendeznek be. Mindig ügyelnek arra, hogy olyan dolgokat mutassanak meg, amit bárki elkészíthet otthon is. Általában van ott egy kertész is, aki igény esetén tanácsokat is ad az érdeklődőknek.

Legötletesebbnek a lenti fahasábokból épített teraszt tartom. Egyszerre van stílusosan megoldva a téli tüzelő tárolása és az árnyékban való  pihengetés. Maguk a fahasábok nincsenek egymáshoz rögzítve, csak a keret tartja egyben az egész építményt.

Az ablakoknak a helyét deszkák segítségével jelölték ki és így még virágokat is lehet a párkányra rakni:

_DSC4651

 Az árnyékos oldalán pedig elfér egy raklapokból készült asztal és egy pad. Kezdőzhet a kerti parti!

 _DSC4652

 _DSC4654
 
_DSC4653

A másik szintén újdonságként ható ötlet, amely lehetővé teszi, hogy a teraszon ücsörögve áztathassuk fáradt lábunkat gyógynövényes vízben. A lényege, hogy egy régi dézsába odavezetik a folyóvizet. Haladó szint, ha már az esővizet is tudjuk már gyűjteni erre célra.

A szigeten kávézás mellett ki is lehetett próbálni és élvezni a gyógynövények jótékony hatását. Te kipróbálnád?

_DSC4670

_DSC4671

 Köszönöm Tünde a képeket és a tippet! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6912573177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása