Saját Otthon Projekt

Bemálnázunk!

Bemálnázunk!

2015. 06. 30. Schulz Veronika

A málna-szezon sokunk bánatára nagyon rövid ideig tart. Nagyjából július első két hetéig még beszerezhető, hogy eltegyünk belőle télre magunknak. Én is épp most keresek egy olyan helyet, ahol nem csillagászati áron tudok venni nagyobb mennyiséget. Sajnos azonban rá kell jönnöm, ez nem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt gondoltam.

A termelőket leginkább vidéken lehet megtalálni, a fővárosban nem olyan jellemzőek és sajnos nehéz a szállítást megoldani. Addig is, amíg megtalálom a legjobb megoldást, megosztok Veletek pár receptet, amit kisebb mennyiségből is érdemes elkészíteni.

Az elmúlt két hetet ugyan nem az általános forróság jellemzi, de ha egy kis finomságra vágysz, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz, akkor készíts málnalevest vagy smoothie-t. Frissít, hűsít és nem mellesleg nagyon egészséges is, ha cukor nélkül készíted:

IMGP2625

Egy könnyű salira vágysz? Dobd fel málnával az unalmas csirke-sajt-saláta kombót:

Chicken-Feta-Raspberry-Salad

Grillezni készülsz? Érdemes málnát pürésíteni, mézzel összekeverni és azzal bekenni a sütésre szánt húst. Ugye milyen mennyei lehet az íze?

recipe_detail_707e4eb5100514cc2d2a1a26c7359de7

Kicsit macerás lehet, de biztosan isteni finom nassolni való a csokoládéval töltött málna. Ha vendégeket vársz, szerintem biztosan odáig lesznek ettől az ötlettől:

chocolate-filled-raspberries-DSC_2363

Pohárkrémre vágysz? A málna ehhez pont a tökéletes alapanyag:

raspberry_dessert

Egy isteni tiramisu a borongós vasárnap délutánt is feldobja:

IMG_2021a

Javaslom, hogy használjátok ki az alkalmat, amíg még van rá lehetőség, mert hamarosan csak vágyakozva gondolunk rá, egészen jövő nyárig!

Ha van tuti málnás receptetek, vagy tudtok olyan helyet, ahol elfogadható áron lehet nagyobb mennyiséget vásárolni, nyugodtan osszátok meg velem, szívesen veszek minden ötletet. :)

A receptek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4712573209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása