Saját Otthon Projekt

Kedvenc helyek: egy csodás vendégház Noszvajon

Kedvenc helyek: egy csodás vendégház Noszvajon

2015. 07. 13. Diamia8

Tavaly a házassági évfordulónkat Noszvajon töltöttük és egyik sétánk alkalmával megakadt a szemem egy akkor még igen lepukkant házikón. Magányosan állt a hegyoldalon, rengeteg fával körülölelve és én rögtön beleszerettem. Látszott, hogy éppen megvásárolta valaki, mert már elkezdődött a felújítása. Magamban reménykedtem is, hogy megfelelő kezekbe kerül...

Szerencsére a lehető legjobb kezekbe került, mert Gór-Nagy Miklós vízilabdázó és felesége, Klári gyakori vendég volt a környéken és őket is elvarázsolta a házikó csodálatos bája. Mikor megüresedett a ház, akkor megvásárolták és egy skóciai utazás alkalmával meg is született az elhatározás a felújításra vonatkozóan. 

_MG_2654

A vendégházba összesen 99 lépcső vezet fel, amelynek kialakítását Klári annyira szívén viselte, hogy korlát első változát le is kellett bontani. Nem szerette volna, hogy az álmaiban elképzelt lécsőkorlát helyett más fogadja a vendégeket:

noszvaj981_vendeghaz_lepcso

A szálláshely neve - Noszvaj 981 - a helyrajzi számot takarja. Kezdetben egymás között így nevezték a házikót és aztán végül ez rajta is maradt.

_MG_2419

A ház belül vidéki angol stílusban pompázik, mert Klári nagyon szereti ezt a viktoriánus kori stílust. Skóciai kirándulásuk alkalmával pedig rengeteg inspirációt szerezett, mert szinte minden szálláshelyen elképesztően jó enteriőr fogadta őket.

_5050451

_MG_2789

Néhány bútort sikeresen meg tudtak menteni az eredeti házból, amelynek felújításában egy ügyes kezű, szomolyai asztalos segített Klári tervei alapján. Az egész ház berendezését Klári álmodta meg és minden negyedi ötlet alapján valósult meg, kivéve a tapéta és a villanykapcsolók. Ezeket az internetről, jellemzően Angliából és vintage chic oldalakról rendelte.

nagyszoba11

Az új bútorokat is az asztalos készítette Klári rajzai alapján, ilyenek például a konyhabútor és a házon található zsalugáterek:

_MG_3066

_MG_3060

noszvaj981_vendeghaz-29

Tulajdonosai a legbüszkébbek a lábas kádra, amit felújítottak kádzománccal egy autófényezővel. Ennek eredményeképpen nagyon különleges lett, igazi dísze a fürdőszobának:

_MG_2944

A fürdő másik különlegessége a mozaik cementlap, amelynek minden egyes darabját Klári egyesével válogatta össze és tette a helyére:

_MG_2947

Ezen kívül még a terasz is nagy kedvenc. Ide eredetileg fából szerették volna a korlátot és a kerítést, de ez iszonyatos költséggel járt volna. Így végül online aukción vásároltak egy kovácsoltvas kerítést, amit homokfújtak és szintereztek:

noszvaj981_vendeghaz-35

noszvaj981_vendeghaz-34

A házikóban a dekoráció minden évszakban megújul, mert Klári hobbija a dekorálás. Már most is inspirációkat gyűjt és álmodozik arról, hogy milyen legyen a dekoráció ősszel. 

Ugye milyen csodálatos? Mi szerintem ősszel meg is látogatjuk, mert annyira romantikus!

A szálláshely honlapját itt találjátok: noszvaj981.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6912573225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása