Saját Otthon Projekt

Nyomás a kertbe!

Nyomás a kertbe!

2015. 07. 28. Schulz Veronika

A nyárról  a barátokkal eltöltött idő, a szalonna sütés a Malom-völgyben és kerti partik hangulata jut eszembe. Nagyon szeretem az olyan hétvégéket, amikor kiülünk a kertbe és élvezzük, hogy nincs olyan nagy forróság. Egy pohár sör vagy egy jó hideg fröccs mellett megváltjuk a világot.

Sajnos nekünk csak egy kis teraszunk van, így nehezen kivitelezhető a dolog. Ezért vagy otthon, Balatonfüreden szoktunk ennek hódolni vagy az anyósoméknál vagy a barátaink kertjében.

Ma olyan recepteket mutatok be, amiket érdemes elkészíteni, mert a faszénen sült ételnek nincsen párja.

Az első és legfontosabb hozzávaló egy jó kis grillsütő. Ez az egyik álmom, de sajnos rengeteg pénzbe kerül. Ha egyszer kertes házba költözünk, akkor gyanítom, hogy Férj biztos összerittyent valami jó kis sütőt. A kemencét már megrendeltem tőle. :)

37512c42-a0a8-4bb3-b5cd-325b9f90ac1b

A következő hozzávaló egy remek pác recept. Én nagyon szeretem a BBQ szószt, de Férj ki nem állhatja. Így neki mással kell bepácolnom a húst vagy a zöldségeket. Ez lehet akár mézes-mustáros, vagy ketchup-mézes szósz vagy amit éppen kitalálok. Ma már végtelen a repertoár, bármit összepárosíthatunk bármivel, ha bírja a gyomrunk. 

Ez például egy Habanero-mézes szósz, amit biztos, hogy ki fogok majd próbálni, már csak azért is, mert Dius félretett Férjnek Habanero magokat, így már lesz mihez felhasználni:

gVZzKUv413c2636393037383TaGqgdht_1257652682

A grillezett zöldségeket az évek során szerettem meg, korábban a kukorica, padlizsán, cukkini ellenségnek számított. Ma már tudom, hogy jól ízesítve akár egy komplett vacsora is lehet belőle, bűntudat nélkül:

GrillinVeggieMay2013

Húshoz általában marhát vagy csirkét szoktunk használni. Fűszerezni, pár órát hagyni a pácban érlelődni és már mehet is a rácsra. Azt hiszem, ennél egyszerűbb dolog nem igazán létezik.

Chicken-with-Tropical-Marinade-and-Mango

San-J-Asian-BBQ-Beef1

Akár hamburger-partit is rendezhetünk. Ha gyerekek is vannak, az ő segítségükkel össze is állíthatjuk a szendvicseket:

bbq_burger_580_4

Végül, de nem utolsó sorban, ha esetleg túl sok húst sütöttünk és nem fogy el minden, ami valljuk be, nem igazán jellemző, a maradékot rengeteg módon felhasználhatjuk. A hétfőt például feldobhatjuk egy maradék hússal elkészített salátával:

healthy-bbq-chicken-salad-with-bbq-ranch-drizzle-recipe

Ez a szerkezet pedig azoknak való, akik ugyanúgy, mint mi, nem rendelkeznek udvarral, de imádják a grillkajákat. Szerintem nagyon jó ötlet:

food_feature1-1_49

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én hihetetlenül megéheztem, lehet, hétvégére be is iktatok egy sütögetést. :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok, jó étvágyat, jó sütögetést kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9512573255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása