Saját Otthon Projekt

Hurrá, piknikezünk!

Hurrá, piknikezünk!

2015. 08. 05. Schulz Veronika

Múlt héten olyan recepteket mutattam be Nektek, amiket szabad tűzön érdemes elkészíteni, hiszen a hozzávalók ezt a fajta elkészítési módot kívánják meg. Ezen a héten is a szabadba invitállak Benneteket. Most egy kicsit nyugodtabb, bensőségesebb programot javaslok, de ennek is megvan a maga szépsége, feelingje.

Akár barátokkal, akár családdal, de kettesben is tökéletes programnak bizonyul, ha kicsit kiszakadunk a rohanó hétköznapokból, a város zajától messzire kerülünk. Úgyis itt a szabadságolások ideje, töltsük kellemesen, piknikezzünk egyet!

Lássuk, hogy mik az alapvető hozzávalók, amik nélkül a piknik nem igazi. Fő hozzávalóként mindenképpen szükségünk lesz "A kockás plédre" a hozzá illő kosárral! :)

9969a64b8d472841a978cf87a7c3a43d

A megfelelő helyszín kiválasztása után már csak az ételekről kell gondoskodnunk. Sokféleképpen dobhatjuk fel ezt a közös programot, a lehetőségek száma szinte végtelen. Mutatok pár ötletet, ami biztos, hogy siker lesz!

Elsőként ilyenkor azt hiszem, mindenkinek valamilyen szendvics ugrik be. Felejtsük el a szokásos sajtos, téliszalámis "kirándulós" szendvicset, találjunk ki valami újat. Ha az ebédből maradt egy kis sült csirke, érdemes feldarabolni és egy kis zöldségágyon, sajttal, rukkolával ízesítve máris sokkal változatosabb harapnivalót kapunk. Bármilyen szósz illik hozzá, akár BBQ, akár balzsamecet, de tehetünk rá csak majonézt is:

hlavny-r200-st.ir3-_t600

Készíthetünk akár egy szaftos steak-szendvicset:

0184d9f128db01d83fe0c583f86ee46f

Előre készíthetünk akár salátát is, ez például egy avokádós- quinoa saláta:

8000581487_992db0a7b1_z

A színek gyönyörűek, egészséges, első randihoz tökéletes, hogy egy tálból szemezgessünk. :)

Természetesen nem hiányozhat az ellenállhatatlan gyümölcs-sajt kombináció sem:

form

Otthon készíthetünk akár hummust, előre fel kell hozzá vágni a megfelelő zöldséget, amit esztétikusan felszeletelünk és máris lehet fogyasztani:

hummus

Ha időnk engedi, nyugodtan készítsünk sok kis apróságot, amiből bárki, kedvére tud falatozgatni:

sweet-potato-latkes-1

Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint kinyitni egy jóféle üveg borocskát, vagy egy finom limonádét tölteni, majd hátradőlni:

1011RL-picnic-recipe-lemonade-625

és ahogy Amszterdamban mondják:

ENJOY! :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2112573273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása