Napok óta ebben a forróságban semmi másra nem vágytam, csak, hogy egy jó, hideg salátát vacsorázzak. Pont tökéletes választás, mivel gyorsan megvan, nem kell sokáig álldogálni a konyhában, a hozzávalókat is gyorsan be lehet szerezni, csak összerakjuk és kész is. Nincs más teendő, mint behűteni egy-két órára, majd az egészet belapátolni.
Sajnos kevés helyen tudják úgy készíteni a Caesar-salátát, ahogy én szeretem, így nem is nagyon szoktam étteremben enni, nehogy csalódás legyen a vége. Ezért a legegyszerűbb, ha otthon, magamnak készítem el, akkor nem igazán érhet meglepetés. Férjjel megvettük a hozzávalókat és gyorsan össze is állítottam. Vettünk egy fej salátát, azt levelekre szedtem, megmostam, majd feldaraboltam:
Ezután feldaraboltam a zöldségeket, úgymint uborka, paradicsom, majd a salátával összekevertem, sóztam, borsóztam:
A csirkemellet apró kockákra vágtam, ízesítettem és egy kis csepp olívaolajon aranybarnára sütöttem:
Két tojást megfőztem, forrástól számítva 6 percre tettem lobogó vízbe. Fontos ezt az időpontot betartani, mert így a tojás már meg is fő, de kissé lágy is marad. Nagyon szeretem, amikor ilyen az állaga, finom és a salátán is jól mutat. Ezalatt a 6 perc alatt elkészítettem az öntetet, kizárólag 2 gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár és annyi olívaolaj kell hozzá, amennyit felvesz a mustár. Addig keverjük, míg ilyen homogén anyagot kapunk:
Innentől kezdve már csak össze kell állítanunk a salátát, majd kicsit hűtőbe tesszük, állni hagyjuk. Később hozzávalókat egymásra rakjuk, megszórjuk pirított kenyérkockákkal és friss baguette-el tálaljuk.
Ha gondoljátok, vacsorára még el lehet készíteni, frissít, jól esik ebben a melegben:
Nektek van bevált Caesar-sali receptetek? Ha igen, bátran írjátok meg, kíváncsi vagyok mások, hogyan készítik.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.