Saját Otthon Projekt

Egy régi parasztház átalakítása a modern kori igényekre

Egy régi parasztház átalakítása a modern kori igényekre

2015. 08. 25. Diamia8

Mindig nagy kihívás egy öreg házat modern kori igényekre igazítani, mert nehéz ötvözni a modern dizájnt és az eredeti rusztikus hangulatot. Ez a holland parasztház azonban tökéletes példája ennek a párosításnak és igazán különleges a maga nemében.

A ház Hollandia egy csodálatos részén, Maas en Waal vidékén helyezkedik el. Tulajdonosa, Rosemarijn Sander teljesen beleszeretett a környékbe és magába a parasztházba. A házat azonban teljesen át kellett alakítani belülről, hogy Rosemarijn meg tudja valósítani az álmát: egy világos és tágas otthont. 

Legelőször az egész házat le kellett alulról szigetelni és utána állhattak neki a tényleges felújításnak. Igyekezték megőrizni a ház eredeti hangulatát, de nem szerették volna túlságosan is vidékiesre alakítani. Szerintem tökéletesen sikerült egy fiatal család igényeire szabni. Megtartották az eredeti gerendákat és a padlózatot, ráadásul a natúr fa a legtöbb helyiségben főszerepet kap. 

A nappali világos és minden sallangtól mentes, letisztult külsőt kapott. A fókuszpontba a kényelmes kanapét állították, amin kényelmesen elfér a család esténként:

doorleefde-houten-vloer

 A nappali másik oldalán a zongora helyezkedik el, amin a család apraja-nagyja tud esténként gyakorolni:

houten-schuifdeur

A ház felülről teljesen nyitott, így onnan is bejut a természetes fény és a hatalmas belmagasság tágítja a teret. A lépcső teljes egésze fából készült és így meleggé teszi az ház belsejét. Az egész házban a parasztházakra jellemző pajta ajtókat terveztek, amelyek ugyan újak, de erősítik a vidékies hangulatot:

lockerkasten 

schuifdeur

A konyha teljesen egyszerű és letisztult külsőt kapott, de a natúr fa lambéria itt is jó ellenpont:

moderne-leefkeuken

Az emeleti részben találhatóak a hálószobák. A gyerekszoba egyes darabjai a bolhapiacról lettek beszerezve és ettől lesz olyan bájos ez az érdekes alakú szobácska:

slaapkamer-jongen

A fürdőszoba mosdókagylója betonból lett kiöntve és nagyon jól mutat a beton aljzattal:

witte-badkamer

Ez a letisztult otthon igazi családi otthon, mert csak úgy árad belőle a melegség és az otthonosság. Szerintem titkon mindeki ilyen otthonosságra vágyik, ha családi házat tervez magának. Nektek is tetszik?

A képek forrásait itt találjátok: www.vtwonen.nl

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7112573289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása