Saját Otthon Projekt

Bor volt, hol nem volt...

Bor volt, hol nem volt...

2015. 09. 01. Schulz Veronika

Megállíthatatlanul közeleg az ősz, de emiatt nem szabad egyáltalán pánikba esni, vagy szomorkodni. Ilyenkor is el vagyunk látva mindenféle földi jóval. Hamarosan megkezdődik a szüreti időszak, ami szintén kedvemre való lesz. Remélem, hamarosan jobbnál jobb borokat kóstolhatunk. Viszont nem ragadhatunk le ennél a résznél, a szőlőből isteni finom fogásokat készíthetünk: Érdemes kísérletezni vele, így nem csak a megszokott ízek kerülnek a családi asztalra.

Azt hiszem, a mai 35 fokos hőség nem igazán utal az őszre, úgyhogy még mindig itt van az ideje a hideg, hűsítő gyümölcsleveseknek. Mit szóltok egy frissítő szőlőleveshez, megspékelve egy kis almával és mandulával?

almondsoup6x4

Akár egy könnyed, nyári salátát is összedobhatunk belőle, a szervezetünk hálás lesz érte. A gyerekek tízóraira vagy uzsonnára is vihetnek belőle. Kiegészítve egy kis pirított dióval vagy mogyoróval igazán különleges ízvilággal találkozhatunk:

grapesalad

A finom sertéssültet is feldobhatjuk akár egy ízletes szőlőmártással:

Rosemary-Crusted-Porl-Tenderloin-with-Cherry-Grape-Sauce

Egy könnyed vacsorához szerintem ez ez egy kitűnő választás, sült csirke, dióval, vörös szőlővel és curry dresszinggel, pitában tálalva. Ezt a receptet biztosan én is ki fogom próbálni:

d7757b9512e58369_DSC09072

Télre is raktározhatunk belőle, akár ecetes lében is eltehetjük:

20120220-193789-finished-grape-pickles-610-thumb-625xauto-220456

Természetesen ha gyümölcsről van szó, akkor a desszert sem maradhat el. Egy ilyen csodálatos desszertnek, mint amilyen ez a joghurtos pite, aligha lehet ellenállni, ráadásul az ötlet, hogy megbolondítsuk szőlővel és fekete borssal... szerintem zseniális!

yogurt-pie-with-grape-and-black-pepper-compote 

Ti hogy álltok a szőlővel? Mennyire szoktátok a mindennapi ételek elkészítésében hasznát venni? Ha van receptetek, várom sok szeretettel! :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok, jó étvágyat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3712573305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása