Saját Otthon Projekt

Hull a szilva...

Hull a szilva...

2015. 09. 08. Schulz Veronika

Az ősszel együtt megérkezett a hűvös idő és szintén megérkeztek az ellenállhatatlan őszi gyümölcsök is. Mint például a szilva. Nagyon szeretem, mert sokféleképpen fel lehet használni, egészséges és nem mellesleg ebből készül a kedvencem is: a szilvapálinka! :)

Sok kertes ház udvarán találhatunk hatalmas szilvafákat, ezért is mutatok most olyan receptötleteket, hogy mindenki kénye-kedve szerint fel tudja használni. Ha pedig a termés nagyon jó, a maradék nyugodtan mehet cefrének :)

Elsőként egy szilvalevest hoztam, gyönyörű a színe. Hidegen vagy akár melegen is fogyasztható, ki, hogy szereti: szerintem ínycsiklandozóan néz ki:

plum-soup-f

Csak úgy összedobnál egy salátát? A szilva ehhez is tökéletes alapanyag, hiszen a zöldségekhez is és a húsokhoz is remekül passzol:

plum-salad-grilled-horz

Ha esetleg kihasználnátok még az utolsó napsütéses időket és grilleznétek egyet a barátokkal, érdemes a szilvát is feldobni a húsok mellé a grillre, különleges élményt fog nyújtani az íze:

grilled-plums

Még egy egyszerű szendvicset is feldobhatunk vele:

20150617-grilled-pork-plum-mustard-sandwich-kenji-18-thumb-1500xauto-424173

Ahogy már említettem, tökéletesen illik különféle húsokhoz. Én biztos ennek nem tudnék ellenállni, mézes-balzsamos csirke, lilahagymás-szilva mártással. Fenségesen hangzik, nem igaz?

Balsamicchicken

Édességre vágysz, de nincs kedved sütni? Semmi gond, készíts egy csodálatos pohárkrémet, nem fogod megbánni. És ha fogyókúrázol, akkor nem kell számolnod a lelkiismereteddel sem :)

1383490078_plum-parfait-recipe

Gondoltátok volna, hogy ilyen sokféleképpen fel lehet használni? És a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt. Jó étvágyat kívánok!

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok...

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7312573315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág Sándor 2015.10.12. 16:25:18

A cikk elején azt igérte ,elmondja,hogyan készül az igazi szila pálinka .Nos,akkor hogyan,kedves !

Varga-Spongya Schulz Vercsi 2015.10.12. 16:32:40

Köszönöm a hozzászólást! Az igazi szilvapálinka receptjét (sajnos) nem ismerem. Csak annyit jegyeztem meg, hogy ebből készül a kedvencem, a szilvapálinka :)
süti beállítások módosítása