Az ősszel együtt megérkezett a hűvös idő és szintén megérkeztek az ellenállhatatlan őszi gyümölcsök is. Mint például a szilva. Nagyon szeretem, mert sokféleképpen fel lehet használni, egészséges és nem mellesleg ebből készül a kedvencem is: a szilvapálinka! :)
Sok kertes ház udvarán találhatunk hatalmas szilvafákat, ezért is mutatok most olyan receptötleteket, hogy mindenki kénye-kedve szerint fel tudja használni. Ha pedig a termés nagyon jó, a maradék nyugodtan mehet cefrének :)
Elsőként egy szilvalevest hoztam, gyönyörű a színe. Hidegen vagy akár melegen is fogyasztható, ki, hogy szereti: szerintem ínycsiklandozóan néz ki:
Csak úgy összedobnál egy salátát? A szilva ehhez is tökéletes alapanyag, hiszen a zöldségekhez is és a húsokhoz is remekül passzol:
Ha esetleg kihasználnátok még az utolsó napsütéses időket és grilleznétek egyet a barátokkal, érdemes a szilvát is feldobni a húsok mellé a grillre, különleges élményt fog nyújtani az íze:
Még egy egyszerű szendvicset is feldobhatunk vele:
Ahogy már említettem, tökéletesen illik különféle húsokhoz. Én biztos ennek nem tudnék ellenállni, mézes-balzsamos csirke, lilahagymás-szilva mártással. Fenségesen hangzik, nem igaz?
Édességre vágysz, de nincs kedved sütni? Semmi gond, készíts egy csodálatos pohárkrémet, nem fogod megbánni. És ha fogyókúrázol, akkor nem kell számolnod a lelkiismereteddel sem :)
Gondoltátok volna, hogy ilyen sokféleképpen fel lehet használni? És a lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt. Jó étvágyat kívánok!
A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Virág Sándor 2015.10.12. 16:25:18
Varga-Spongya Schulz Vercsi 2015.10.12. 16:32:40