Saját Otthon Projekt

Kicsi gesztenye.....

Kicsi gesztenye.....

2015. 10. 02. Schulz Veronika

A gesztenyéről kettő dolog jut eszembe. Az egyik, mikor az oviban vagy a suliban gyűjtögettük és a tesómmal kicsi bábukat faragtunk belőle. Gyufából volt a keze, lába. A másik pedig a karácsony, a forralt bor, sült gesztenye, a karácsonyi forgatag, hangulat.

Szerintem mindenki ismeri a szokásos gesztenye alagút, gesztenyemassza variációkat. Lássuk azonban hogy, milyen ételeket kreálhatunk még belőle. Könnyen elkészíthető, hétköznapi ételrecepteket válogattam össze Nektek:

Igazi őszi hangulatot idéz ez a sütőtökös gesztenyés krémleves, melyet Martha Stewart mutat be nekünk. Ez tipikusan olyan leves, amit egy borongós őszi napon, a kanapén pokrócba burkolózva, romantikus filmet nézve tudok elképzelni. Nem tudom, bennem ezt a hangulatot kelti:

msl_1004_pumpkinsoup_hd

Meleg salátához tökéletes: pirított gesztenye, hagyma és bacon. Kevés hozzávalóból igazán különleges ételt tehetünk az asztalra. Hogy mennyire egyszerű, itt Ti is meg tudjátok nézni:

chestnuts-onions-bacon-h

A glutén-érzékenyekre is gondoltak a The Bojon Gourmet-nál, kukoricakenyeres, rókagombás, póréhagymás egytálétel. Ezt biztosan ki fogom próbálni (nem mintha glutén-érzékeny lennék) annyira jól néz ki, hogy muszáj elkészítenem:

gluten-free-cornbread-chanterelle-chestnut-stuffing-163

Egy kis gesztenyés raviolit parancsol valaki? Első hallásra furcsa lehet, de ahogy a képet nézem, hamar meg tudnám szokni a gondolatot:

IMG_7398

Kínában hagyománya van a gesztenyés csirkének. Sokszor lehet látni itthoni éttermekben is, itt részletes leírást találtok az egyik receptvariációról:

Chinese-Chestnut-Chicken

Ha vendégeket vársz, nem muszáj sütnöd. Egy ilyen parféval biztos, hogy leveszed őket a lábukról:

5558237225_3e18a8f764_b

Bízom benne, hogy ez a kis összeállítás Bennetek is olyan érzéseket kelt, mint bennem. Azt, hogy megállíthatatlanul jön az ősz, a tél, de ez nem ok arra, hogy ne próbáljunk ki újdonságokat, ne dobjuk fel a családi asztalt újdonságokkal. 

Nektek van titkos gesztenyés receptetek?

A képek és receptek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7512573353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása