Saját Otthon Projekt

Házasodik az alma, a rukkola és a gyöngyhagyma..

Házasodik az alma, a rukkola és a gyöngyhagyma..

2015. 10. 04. Schulz Veronika

Korábban már meséltem róla, hogy pár hétig Férj nincs itthon, így csak saját magamra kell főznöm. Alapvetően nem szeretek egy személyre vacsorát készíteni, (szerintem az emberek 90 %-a így van ezzel) sokkal szívesebben állok neki főzni, ha van, aki értékeli. Nemrég jöttem haza vidékről a szüleimtől. Anyukám úgy felpakolt ennivalóval, hogy lehet, hogy körbejárom a szomszédokat és mindenkit végigkínálok belőle. Szerintem egy hadsereget simán el tudnék látni 3 napig. :D 

Természetesen tisztában voltam vele, hogy nem írhatok ide a blogra olyan bejegyzést, hogy: "Nézzétek, anya főzte!" lefotózom és kész is vagyunk. Ezért esett a választásom erre a hihetetlenül egyszerű meleg salátára. Igen, nevezhetjük akár salátának is. Úgyis régen ettem, így hát nekiálltam az elkészítésének.

DSCN1764_Fotor

A következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • körülbelül 4-5 marék rukkola
  • 10-15 szem gyöngyhagyma és ugyanennyi fekete olívabogyó
  • 1 virsli
  • pár szem koktélparadicsom
  • só, bors, medvehagyma

Először is megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát olívaolajon. Miután üvegesre pároltuk, ráreszeljük a két gerezd fokhagymát, picit együtt pirítjuk (1-2 perc)

DSCN1739_Fotor

Ezután rádobjuk a rukkolát a hagymára:

DSCN1742_Fotor

Addig sütjük, míg a színe sötét lesz és összeesik:

DSCN1745_Fotor

Amíg ez készül, az almát kockákra vágjuk, a gyöngyhagymát és az olívabogyót megfelezzük. Először rádobjuk a rukkolára az almát, pár percig együtt sütjük:

DSCN1747_Fotor

Majd hozzátesszük a félbevágott olívabogyót és gyöngyhagymát, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ilyenkor már lehet érezni a gyöngyhagyma enyhén savanykás illatát az alma édességével keveredve:

DSCN1752_Fotor_Fotor

 

Miután a gyöngyhagyma kapott egy kis színt, hozzáadjuk az időközben karikákra szelt virslit és tovább pirítjuk:

DSCN1757_Fotor

A virsli pirulását követően hozzáadjuk a feldarabolt pár szem paradicsomot és azzal is összerottyantjuk. Tényleg csak pár perc kell neki, sózzuk, borsózzuk, illetve tettem hozzá egy kis medvehagymát, de ezt helyettesíthetjük akár oregánóval, bazsalikommal, amivel csak szeretnénk. 

El is készült a villámgyors vacsora, ami különleges ízkombinációhoz vezet. Fogyókúra alatt is bátran fogyasztható este, hiszen nem tartalmaz kalóriadús hozzávalót. 

Tányérra szedjük és ropogós "kenyérpótlékkal" tálaljuk:

DSCN1764_Fotor

Jó étvágyat hozzá! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9312573357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása