Saját Otthon Projekt

Diningcity, azaz Országos Étterem Hét

Diningcity, azaz Országos Étterem Hét

2015. 10. 13. Schulz Veronika

Ezen a héten, azaz 2015. október 12-18-ig rendezik meg Magyarországon az "Országos Étterem Hét" elnevezésű programot. Véleményem szerint ez egy nagyon jó kezdeményezés, tekintettel arra, hogy általában olyan éttermekbe látogathatunk el, amik után általában csak sóvárgunk. A lényege nagyjából tulajdonképpen hasonló, mint a "Torkos Csütörtök" akcióknak, ahol féláron kóstolhatjuk meg az adott éttermek választékát.  

Itt annyiban módosul a történet, hogy  nem a teljes étlapból választhatunk, hanem konkrét menüajánlatokat adnak. Az asztalfoglalás online működik, tehát csak annyi a dolgunk, hogy a www.etteremhet.hu oldalon kiválasztjuk, hogy Budapesten, vagy vidéki városban szeretnénk-e ebédelni vagy vacsorázni. Ezután megjelennek a választható éttermek, amelyekre kattintva lehetőségünk van időpontot választani. A kínálatban olasz, francia, thai, magyar vagy akár grúz éttermet is kipróbálhatunk.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy a hasonló kategóriájú éttermeknél érdemes összehasonlítani a menüajánlatot, amiből tudunk választani. Például én alaposan átrágtam magam a lehetőségeken és rájöttem, mi a különbség. Találtam például több olyan kínai éttermet, ahol 3300 Ft-ért kétféle menüből választhatunk. Ami azonban nem mindegy, hogy a menü hány fogást tartalmaz. Volt olyan, ahol hármat, de volt olyan is, ahol akár 6-7 féle ételt kínálnak.

Most megmutatom Nektek, melyek azok, amiket szívesen kipróbálnék én is:

etterem_het_tart

Elsőként az Apacuka Étterem, amit kipróbálnék. A Nagymező utcában található mely leginkább a francia- magyar konyha remekeit helyezi előtérbe. Korábban elég jókat olvastam róla:

29883140507103309_apacuka

A következő a sorban amit nagyon szívesen kipróbálnék, az a Aragvi Tradicionális Grúz Étterem. Gondolom, sejtitek, hogy a grúz konyha remekeibe kalauzol el bennünket az étterem:

69155_aragvi_tradicionalis_gruz_etterem

Csalogató a Chagall étterem kínálata is. Ha csak kávézni akarunk, akkor is betérhetünk, de egy kellemes ebédet vagy vacsorát is eltölthetünk itt:

10983_chagall_cafe_es_etterem

A Fricska Gasztropub egy sarkalatos pont az életemben. Nagyon régóta szeretnék már ide eljutni. Egyszer a lányokkal meg is beszéltünk egy időpontot, hogy elmegyünk és kipróbáljuk. Mivel nyitáshoz képest túl korán értünk oda, mi pedig már nagyon éhesek voltunk, így inkább máshova mentünk. De nem adom fel, egyszer eljutok ide:) A hely akkora népszerűségnek örvend, hogy egész héten már csak a mai napra van lehetőség időpontot foglalni.

p1250559

A méltán népszerű Lajsz András étterme, L.A Bodegita, Kuba eredeti ízeit hozza el nekünk. Koktélokkal - melyeket mesteri szinten készítenek- igazi latin estben lehet részünk. Egyszer érdemes lenne kipróbálni. Az étlapot nézegettem, az én érdeklődésemet mindenképpen felkeltette:

4_o_metromussz_LaBodegita4

Érdekel az orosz konyha?  Kipróbálnál szokatlan ízeket? Az orosz fúziós konyha remekeivel vár a Matrjoska Bisztró, ahol a vodkát kovászos uborkával kínálják.. Paradicsomi hely lehet..:)

img.0111.1.2.exact726w

Végül, de nem utoljára a Trattoria Mamma, ahol korábban már volt szerencsém enni, és biztosan állíthatom, megéri meglátogatni a helyet. Isteni ételek, fantasztikus kiszolgálás, elfogadható árak. A sajtkrémleves...Az mennyei:

d651a1668b2b027bdaebff8496febf36

Van esetleg olyan étterem, ahova Ti is szívesen elmennétek, de eddig nem volt rá lehetőségetek?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5712573375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása