Saját Otthon Projekt

Őszi ízek - újragondolva

Őszi ízek - újragondolva

2015. 10. 20. Schulz Veronika

Az ősz rengeteg finomságot tartogat számunkra. Nagyon sok déligyümölcsöt is vehetünk ilyenkor, szerencsére nem nagy összegekért, de legalábbis az eper, málna stb. töredékéért. Ilyenkor jön szóba az alma, a szőlő, a körte. Kicsit később jön majd a narancs vagy a mandarin vagy éppen a banán és a kivi. Az aktuális alapanyagokat érdemes kicsit újragondolni, mert egyes párosokból szokatlan finomságokat hozhatunk össze. Most egyelőre még az őszi gyümölcsöknél maradunk, amiknek most van a szezonja. Így olyan recepteket mutatok Nektek, amit mostanában érdemes összedobni.

Levesek közül a választásom most egy sütőtökös- alma levesre esett. A képet nézve szinte érzem az ízét a számban. A tálalás is ötös, a bacon illetve a nyers zöldségek abszolút feldobják.

365210_butternut-squash-apple-soup_1x1

Egy hamisítatlan őszi saláta, körtével, céklával és fetával. Ezt magamnak biztosan el fogom készíteni, mert Férj ebből csak a céklát és a körtét nem szereti.. :)

33367_l

Ez az áfonyás- almás saláta bagelban, valami fantasztikus ötlet:

chicken-salad-with-cranberries-apples-celery-and-basil_recipe-and-photo-c2a9-_-by-heidy-l-mccallum_-the-mccallums-shamrock-patch

Ez történik, ha összepárosítjuk a karamellizált hagymát a körtével és a sertéshússal. (Természetesen bármilyen hússal variálható) Nyami:

Pear-and-Caramelized-Onions-Pork-Chops2

Mit szóltok egy frissensült, gyümölcsös pizzához? Én először idegenkedtem tőle, de mikor megkóstoltam, akkor bevallom engem meggyőzött:

apple_cheddar_pizza_feature

Grillkolbász burgonyával és körtével?? Miért ne!?!

148063222.VqTqIIUG

És végül, de nem utolsó sorban, az édesszájúakra is gondoltam. Sajttorta, karamellel és almával. Ennél tökéletesebb desszertet ritkán látok, bármikor feláldoznám magam, hogy megkóstoljam:

caramel-apple-cheesecake-cookie-bars-new-545-e1379804430559

Remélem, találtok kedvetekre való recepteket, szerintem nagyon izgalmasan hangzik mindegyik.

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok, illetve a recepteket a linkek alatt.

Jó étvágyat kívánok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2012573397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása