Saját Otthon Projekt

Gyerekszoba update: Ikea Kallax mini hack

Gyerekszoba update: Ikea Kallax mini hack

2016. 02. 10. Diamia8

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a gyerekszoba az a hely a lakásban, ahol a leggyorsabban változik minden. Az elején évente, aztán kétévente biztosan a gyerkőc igényeihez és fejlődési szintjének megfelelően új bútorokat és új hangulatot kell megalkotnunk.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy vagyonokat költenek az első gyermekük születése előtt a bútorokra. Pedig véleményem szerint teljesen felesleges és inkább törekedjünk az egyszerű és olcsó berendezéshez. Így nem fogjuk sajnálni, ha le kell cserélnünk.

Nálunk is elérkezett ismét a változás ideje. Habár eredetileg íróasztalt képzeltünk el a gyerekszobába, de a helyhiány közbeszólt. Karácsonykor ugyanis a Hédi rengeteg új játékot és Legot kapott, aminek sehogy sem találtunk helyet a gyerekszobában. Így kellett egy nagyobb polc és rögtön az Ikea Kallax jutott az eszembe és szerencsére pont befért az ágy mellé a sarokba.

Egy dolgot azonban meg kellett rajta változtatni, mert a gyerekszobai mini kütyük tutira beestek volna a polc mögé. Ezért kapott egy hátfalat, ami bebiztosítja a Legok és egyéb apróságok polcon maradását. Végre mindennek lett helye!

Kallax94

Kallax8

A kis fakkok funkcionálhatnak akár babaszobaként vagy tökéletesen elférnek rajtuk az összeépített Lego házak is:

Kallax93

Kallax91

Kallax92

Hozzávalók:

  • egy darab Ikea Kallax polc
  • Méretre vágott hátlap
  • Szögek és kalapács
  • Fűrész
  • Szivacs tappancsok az aljára, hogy ne karcolja össze a padlót

Elkészítése:

Az utasításoknak megfelelően rakjuk össze a polc alapját és majd helyezzük rá a hátlapot. A felső két sarkában a hátlapot ki kell vágni fűrésszel, mert különben nem tudjuk a falhoz erősíteni:

Kallax1

Kallax2

Végül szögekkel erősítsük fel mindenhol a hátlapot és rögzítsük a falhoz a bútort:

Kallax4

Kallax3

Nálunk most egy ideig így marad a gyerekszoba és a legközelebbi átalakítás pedig majd iskolakezdéskor lesz esedékes. Akkor viszont teljesen át is rendezzük és festés is lesz. Fejben már össze is raktam, csak jelenleg nincs energiánk egy festés kivitelezéséhez. :D

Most tehát így néz ki a gyerekszoba:

Kallax7

A papírzsákok igazán jó szolgálatot tesznek a plüssállatok elrejtésében. (Az általam készített minizsák leírását pedig itt találjátok.)

Kallax95

Úgy néz ki, hogy a párnamánia ragályos, mert lassan a kislányomnak több párnája lesz, mint nekem. Azt hiszem be kell hoznom a lemaradást.... :D

Kallax5

Kallax6

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy meddig lesz elég az új polc! Vészesen közelít ugyanis a húsvét....

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6912573601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laura 2016.02.10. 23:35:05

Nagyon jó lett!

diamia8 2016.02.11. 09:34:17

Köszi! Tudom, hogy Te is szereted a Kallax-ot! ;-)

Laura 2016.02.11. 10:09:21

Igen, nagyon :-)
süti beállítások módosítása