Saját Otthon Projekt

Helló fűszernövények!

Helló fűszernövények!

2016. 02. 26. Schulz Veronika

Nagy erőkkel érkezik a tavasz és ezért Férjjel már mi is elkezdtünk azon gondolkodni, hogy milyen fűszerekkel bővítsük otthonunkat.

Imádom friss hozzávalókkal gazdagítani az ételeket, ő pedig szeret ezeknek gondozásával bíbelődni. Télen általában ezt a fajta elfoglaltságot csíráztatással szokta pótolni, aminek én nagyon örülök, mert nagyon szeretem a különböző csírákat. Tegnap is vettük párat, például brokkolicsírát. Még sosem ettem, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Már elkezdtem nézegetni, hogy milyen fűszereket kezdhetünk ültetni, ezekből hoztam most Nektek is párat. Hátha Ti is hasonló akcióra készültök!

Imádom a kapor minden formáját: krém, leves, ízesítő, bármi... Nem beszélve a kovászos uborkáról. :) Vagy késő ősszel, vagy kora tavasszal kell elültetni:

527416_0_1_kapor_eofdreams.com

Majorannát is nagyon sok mindenhez fel lehet használni. Nekem elsősorban egy finom brassói jut eszembe. :) Márciusban magvetés, áprilisban kiültetés:

majoranna

A petrezselyem is tipikusan olyan fűszer, amit minél előbb, kora tavasszal, tehát márciusban kell elvetni. 

petrezselyem02

A metélőhagyma az egyik legeslegkedvencebb fűszerem. Amikor szezonja van, szinte mindenbe teszek. Na jó, kivétel a pálinka. :D

753x440

Póréhagymát szintén vethetünk. Szerencsére ezek nem olyan kényes növények. Ha esetleg mégis váratlan fagy állna be, akkor csak simán le kell takarni.

112170_porehagyma_600_2-201510171212

Egy hónap múlva tervezem, hogy ismét hasonló témáról fogok Nektek írni, akkor már jóval több fűszer szerepel majd a repertoárban. Lehet, hogy kicsit már erőltetem a tavaszt??!!

Ti szoktatok fűszereket ültetni? Ha igen, milyent?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

Jó tavaszvárást kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9212573641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása