Saját Otthon Projekt

Varázspárna Dala pacis stencillel

Varázspárna Dala pacis stencillel

2016. 02. 29. Diamia8

Még 2 éve készítettem a Hédinek egy Titoktündéres varázspárnát, mert esténként akkoriban félt elaludni. Mivel csak ezen a párnán alszik, így elég kényelmetlen volt huzatoláskor rögtön kimosni és gyorsan megszárítani. Nem volt kérdéses, hogy szükség volt egy váltásra....

Szerencsére a dédimamától örökölt lepedőből még akkor több párnát varrattam, így csak a megfelelő mintát kellett kitalálnom. Egy volt osztálytársam ajánlotta a mywall falimatricát, mert ott Dala pacis stencilt is lehet kapni. Kicsit tartottam a stenciltől, mert egyszer már próbálkoztam vele és nem lett tökéletes. Ez pedig a kedvem szegte a későbbiekben....

Szerencsére most teljesen más lett az eredmény és végre van váltóhuzat varázspárna fronton:

Dala_paci1

Dala_paci2

Dala_paci31

Hozzávalók:

  • Többféle textilfesték
  • Stencil
  • Párnahuzat
  • Szivacsecset
  • Stencil ragasztó
  • Sütőpapír
  • Vasaló

Dala_paci4

Dala_paci5

Elkészítése:

Fújjuk be a stencil hátoldalát és simítsuk rá a huzatra:

Dala_paci6

A kislányom választotta ki a színeket és még szerencse, hogy sok festékkel rendelkezem.... Ne nagyon hígítsuk a festéket, mert akkor az anyagon szét fog terjedni. Keveset tegyünk a szivacsra és apró kis pecsételésekkel töltsük ki a mintákat:

Dala_paci7 

Várjuk meg, amíg megszárad és távolítsuk el a stencilt. A Hédi kérésére nekem még pár szívet és a nevét is fel kellett rá festenem:

Dala_paci8

Vasaljuk bele sütőpapír segítségével a festéket, mert az fixálja majd. Ezután mehet is a mosógépbe, majd száradás után kész is!

Dala_paci3

Ti szoktatok stencilezni? Mik a tapasztalataitok?

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3412573645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása