Saját Otthon Projekt

Öltözzenek az ételek is húsvéti ruhába

Öltözzenek az ételek is húsvéti ruhába

2016. 03. 11. Schulz Veronika

Hamarosan itt van a húsvét, gondolom, ez nem csak nekem tűnt fel. Bárhova nézek, vagy még karácsonyfát látok- (ezt mondjuk nem tudom feldolgozni, ahogy azt sem, hogy vannak olyan erkélyek, ahol még mindig mászik felfelé a Télapó)- vagy már nyulak tömkelegével találkozom.

Éppen emiatt én is elkezdtem már gondolkodni, mi az, amit húsvétra fogok készíteni, főleg, hogy "kiccsaládom" e nemes alkalomból ellátogat hozzánk, feltérképezik az új lakóhelyünket. Nem szeretnék óriási felhajtást csinálni, de próbálok egy kis húsvéti hangulatot belecsempészni, ha már, a lakás dekorálás, mint mindig, kimarad. Lusta vagyok hozzá! :)

Mutatok Nektek is egy pár ötletet, hogy hogyan tudjátok feldobni az ünnepi menüt, hogy ne csak a szokásos sonka, hidegtál kombót tudjátok kínálni. Ha van kedvetek és türelmetek, nyugodtan próbáljátok ki ezeket és kérnék majd róla beszámolót is :)

Elsőként egy előételt találtam, amit ha vendégek jönnek, bátran tálalhatunk, mert nagyon mutatós: 

easter-ideas-food-design-decoration-1

Nem feledkezhetünk meg a sonkáról sem. Egy ilyen gyönyörű sonkát elkészíthetünk akár mázas kéregben, kicsit szokatlanabb, mint a sima, főtt, füstölt vagy akár kötözött sonka. Gyönyörű, nem?

letöltés

Szerintem zseniális ötlet ez az aszpikban elkészített tojás. Szerintem nagyon vicces. A videón megnézhetitek, hogyan készül:

maxresdefault

Ennek a nyuszinak azt hiszem, senki nem tudna ellenállni:

VeggieRabbitDipBowlLarge

Mostanában egyre divatosabb befőttesüvegbe tenni azokat az alapanyagokat, amelyekre szükségünk van, így akár, kedves ajándék is lehet belőle:

easterjars

Végül, de nem utolsó sorban ügyeljünk, hogy a desszert is mutatós legyen. Ez a torta, nagyon dekoratív, szívesen kitenném az ünnepi asztalra:

nest500-350

Ti milyen különlegességgel készültök a húsvétra?

 

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8112573681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása