Saját Otthon Projekt

Piac - kutatás

Piac - kutatás

2016. 04. 22. Schulz Veronika

Mint tudjátok, imádok piacra járni. Nálam megvan az különleges, semmihez sem fogható érzés, amikor egy piac területére lépek és magával ragad az a milliő, amelyre olyan jó gondolni. Nem feltétlenül egy gasztro-piac az első számú kedvencem (na jó, de, egyébként az) de nagyon tudom élvezni, amikor minden, egy helyen van.

Ilyen például a káptalantóti piac. Hogy miért? Mert mindent megtalálhatunk itt, a régiségektől kezdve az igazi ínyencségeken át. Minden vasárnap várják a látogatókat, 9-12 óra között. Igazán érdemes korán kelni és útnak indulni. A hangulat fantasztikus és szinte biztos, hogy nem mész haza üres kézzel. Azt hiszem, a képek mindent elmondanak:

piac11

totipiac_7

piac1_KP

A Tihanyi Placc piac-ot érdemes legalább egyszer meglátogatni. Távol a városi nyüzsgéstől, ahogy megérkezünk, magába szippant a kispolgári atmoszféra. A mindenki, mindenkivel egyenlő, nincs Én, meg Te. Mi vagyunk. A piac épületében állandó bisztró üzemel, olyan különlegességgel is felpakolhatjuk a kis kosarunkat, mint a pitypangszörp vagy a fügemustár. A kézzel készített konyhai csodákról már ne is beszéljünk:

imgp2718.jpg.exact726w

piac-placc-2013.04.27-054-large-1000x750

Bödön Piac, Szeged, az alapélelmiszerek egészséges mivolta. A hangsúly az egészséges, tudatos hozzávalókon van, mindenből a legjobb minőség, minden háztáji. Ha Szegeden jársz, ne hagyd ki-ezt se. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mivel Szeged a szívem csücske, ettől függetlenül, biztos vagyok benne, hogy azt kapjuk, amit ígérnek. Szegedre valahogy még nem ért el a "rohanó világ" fogalom, figyelnek egymásra. Engem a csodás portékákkal lenyűgöznek:

img_1754

IMG_1454

Szatyor, Debrecen: Na ez az a város, ahol, szégyen ide, oda, még nem jártam. Egy biztos. Engem már a piac elnevezése is megfogott. Szatyor!! Hát aki ezt kitalálta, annak csillagos 5-ös! Az elsődleges szempont a környezettudatos életmód és egészséges termékek által a helyi gazdák támogatása. Abszolút szimpatikus hozzáállás!

image

Ízelítő Termelői Piac, Sopron

Sopron eleve egy gyönyörű város. Érdemes egy kirándulást szervezni. Hisz olyan hűséges. Nem beszélve arról, mikor a Fő utca megtelik az árusokkal és igazi vásári forgatagba csöppenhetünk:

iz1_hh_r

img_1354-copy_vgq3

Tüke Piac, Pécs

A Baranya megyei városban is egyre jobban előtérbe kerülnek a helyi termékek, a helyi közösség fenntarthatósága középpontba kerül. Hagyományőrzés és minőség. Kell ennél több? Nem hiszem:

79926130311030147_tuke_piac_pecs

581_20120816125639_20120816125639

És hát ugye, a Szimpla Piac, Budapest!!!

Röviden, tömören: Kézmőves. Háztáji. Termelői piac. Vasárnaponként nagyjából ötven őstermelő kínálja megvételre a portékáját. De ez valahogy más. Nem olyan, mint a többi. Igaz, itt sokan vannak, úgyhogy érdemes egy nyugibogyó bekapása után elindulni. De megéri:

szimplakerti_haztaji_piac1_0

Szimplapiac4

Azt hiszem, lehetne még sorolni a jobbnál-jobb helyeket. De akkor mi maradna legközelebbre? :)

Ti hova jártok a legszívesebben?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9412573767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása