Saját Otthon Projekt

Egy magyar beauty blogger otthona

Egy magyar beauty blogger otthona

2016. 04. 28. Diamia8

A blogon kiemelt figyelmet fordítok a magyar vonatkozású lakásokra és emberi történetekre, mert véleményem szerint mindannyian a közvetlen környezetünkből szeretünk elsősorban inspirálódni. Ráadásul ilyenkor mindig lehetőségünk adódik közelebbről is megismerni a lakás tulajdonosát vagy az alkotót a megválaszolt kérdéseken keresztül.

A héten ismét egy szuper magyar lakásba kukkanthatunk be, amely egy igazán igényes és különleges beauty blog írójának, Adriennek és Párjának a tulajdona. Őszintén szólva én nem nagyon szoktam szépségápolással kapcsolatos blogokat olvasni, de az Enntrance-t régóta követem. Amikor pedig a blogon felfedeztem Adrienn otthonáról készült képeket, akkor felvettem vele a kapcsolatot és pozitív válaszának eredményeként ma Ti is megcsodálhatjátok tetőtéri lakását a blogon.

Fogadjátok tehát szeretettel a vele készült interjút:

1. Kérlek, hogy mesélj pici magadról, hogy megismerjenek az olvasók:

Közgazdászként végeztem, emellett pedig elvégeztem a KREA smink és öltözködéskultúra szakát Tombor Saroltánál.

Baranya megyében nőttem fel, alapvetően német gyökerekkel rendelkezem.  Imádok fotózni és túrázni, utazni, de éppen ennyire imádok sütni, vagy épp semmit tenni és beszélgetni egy pohár tea mellett a számomra fontos emberekkel. Gyerekkorom óta vonzódom a kreatív szakmák iránt, így került képbe a sminkelés és a beauty világa,  egy virágbolt nyitása  azonban még nagy álmom.

IMG_2946

IMG_2962

2. Mióta írod a blogod és milyen témákról olvashatunk a blogodon?

Az Enntrance-t 2013 óta írom, ahol alapvetően beauty  köré épül minden. Imádom a beauty termékeket és próbálok újabb és újabb márkákat és kedvenceket felkutatni. A termékek bemutatásának különösen nagy figyelmet szentelek. Úgy gondolom, hogy képi világ egy igenis fontos összetevője egy bejegyzésnek,  manapság meg pláne amikor rengeteg új blog tűnik fel a nap mint nap. 

Elengedhetetlenek az igényes, inspiráló fotók egy-egy posztban.  Aki "színmintákat" keres, rossz helyen jár a blogomon. Minden posztomban törekszem az egyediségre és szokatlan megközelítésre.

Az Enntrance-on look fotókat láthatnak, beauy híreket, sok-sok inspirációt (kollázsok formájában), illetve interjúkat is találhatnak az olvasók inspiráló "hétköznapi" nőkről. A beauty a blogon újabban kiterjed az otthon és életmód témákra is. 

IMG_3024

IMG_2900

3. Meddig kerestétek a megfelelő lakást mielőtt megvettétek a mostanit?

Viszonylag gyorsan a lakásra találunk. Három hónap alatt meg is lett az igazi, ami alapvetően nagyon kevés, nekem mégis egy örökkévalóságnak tűnt. 

IMG_2953

IMG_2960

IMG_2963

4. Mik voltak a fontos tulajdonságok, amiket mindenképpen figyelembe vettetek a kiválasztásban?

A Párom szabad kezet adott a dologban. Én vagyok  kettőnk közül a  nagyon"háklis" lakás téren, hogy így fogalmazzak. (haha)

Mindkettőnknek fontos volt azonban, hogy világos, tágas és Budapest vonzáskörzetében legyen, ne legyen panel, emellett pedig mindketten szimpatizáltunk mindig is a tetőtéri lakásokkal.

Számomra viszont előtérbe kerültek azok a lakások, amik csak szerkezetkészek, vagy készek, de nagyon könnyen átalakíthatók igény szerint. Szerettem volna magam kialakítani az otthonunk.

IMG_3018

IMG_3011

5. Miért erre a lakásra esett a választásotok? Mi fogott meg benne?

Sok lakást néztünk meg, alapvetően szinte csak új építésűeket. Valami azonban mindig hibádzott. Vagy sötét volt, vagy zajos helyen volt, vagy az ár nem stimmelt.

Végül egy véletlen folytán találtunk a jelenlegi lakásra, ami szerelem volt első látásra.  Fényes, alapvetően déli tájolású és tetőtéri, szerkezetkész. Imádtuk mindketten. 

IMG_3015

IMG_2896

6. Mesélj picit a méreteiről és helyiségeiről.

Négylakásos társasházban vásároltunk egy tetőtéri lakást. Netto 89 m2,  3 szobás, tágas konyhával és nappalival, illetve egy 10 m2 -es terasz is járt hozzá. 

IMG_3017

IMG_3031

7. Melyik stílust szereted és miért?

Régóta imádom a minimalista, illetve a skandináv stílust.  A blog teljes arculata és a kivitelezés is ebben a szemléletmódban született.  Nagyon szeretem a letisztult, de otthonos tereket. Ebben a skandinávok pedig nagy mesterek. Emellett pedig ügyesen találják meg az összhangot a színek és formák között. 

IMG_2999

IMG_2973

8. Melyik helyiség vagy bútor a kedvenced és miért?

Még nincs kész sajnos teljesen a lakás, de az egyik kedvencem a konyha, és a nemrég elkészült terasz. Ezen kívül nagyon szeretem a sváb székeinket, illetve szürke fotelünket is, amiket mind tavaly nyáron újítottam fel. A sváb székek a gyerekkori otthonomra emlékeztetnek. 

IMG_3007

IMG_2970

9. Mit csinálnál máshogy? Volt, amit megbántál és már nem vennéd meg?

Egyetlen egy dolgot bántam meg, az pedig a mosogatóm. Mindenképp világosat, gránitot választanék, amin nem látszik meg minden víz(kő)csepp. 

IMG_2993

IMG_2989

IMG_2988

10. Mit tervezel még beszerezni az otthonodba?

Készíttetünk még egy gardróbot, illetve a cirkó kazánunkat is eltüntetjük egy szekrényben, emellett a hálóba komódok kerülnek, illetve a szobák is nagyobb dekor átalakításon esnek át.

IMG_3023

IMG_2982 

IMG_2977

IMG_2927

IMG_3032

Ugye, hogy milyen ízléses és letisztult Adriennék otthona? Neked mi a kedvenc helyiséged?

Fotós: Regős Adrienn

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9612573779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillá Dékány 2016.04.28. 19:29:39

Elarulod, hol vasaroltad a fekete-feher szonyeget?;} koszii

Regős Adrienn 2016.04.28. 19:35:52

Persze :-) Ikea, még kapható! ;-)

Judit Tóth 2016.04.28. 20:04:57

Tetszik, szép lett :) Ügyes!

diamia8 2016.04.29. 08:10:00

Szia, Adrienn ezt a szőnyeget vette: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40227902/ Üdv.: Dia

Zsuzsanna Varga 2016.05.01. 13:27:43

Szia,gyönyörű! Elarulod,hogy a teraszra a csempét hol lehet kapni? Köszi :)

Regős Adrienn 2016.05.01. 21:37:04

Szia! Igen persze :-) Nézd csak: http://zalakeramiashop.hu/index.php?route=product/search&search=cementi Bézs verzióban is létezik. Szuper alternatíva szerintem az amúgy méregdrága spanyol, vagy olasz cementlapokkal szemben.
süti beállítások módosítása