Saját Otthon Projekt

Vidám családi otthon Norvégiában

Vidám családi otthon Norvégiában

2016. 06. 02. Diamia8

A norvég otthonok valamilyen különös okból kifolyólag nem túl gyakran kerülnek bemutatásra a blogon. Pedig Norvégiában is rengeteg olyan szépséggel találkozhatunk, amit kár lenne kihagyni.

Tavaly például bemutattam egy amatőr lakberendezési verseny második helyezett otthonát és most elérkezett az idő, hogy az első helyezettbe is bekukkantsunk.

Tulajdonosa Karianne, 27 éves és egy ingatlanos barátnője segítségével talált rá a majdnem 100 éves családi házra. Akkoriban azonban még nem ezt a ragyogó arcát mutatta, mert meglehetősen rossz állapotban vásárolták meg. Időt, pénzt és energiát nem kímélve alakították családjuk számára a legtökéletesebb otthonná.

Férje, Jon kezdetben kissé pesszimista volt a versennyel kapcsolatban, de ő volt a legboldogabb, amikor megtudta a végeredményt. Azóta mindketten hihetetlenül boldog és büszke tulajdonosai a háznak, amely a gondos kezek révén ragyogó és vidám családi otthonná változott.

Amikor először beléptek, már akkor megfogta őket a hatalmas belmagasság és a gyönyörű fapadló. A ház 1920-ban épült és eredetileg egy cipész mester birtokolta. A házban uralkodó állapotok már akkor előre vetítették a sok költséggel járó, több hónapig tartó munkálatokat. Bőven túllépték az előre tervezett költségkeretet, de nem szerettek volna kompromisszumokat kötni még a bútorokat illetőleg sem. Úgy gondolták, hogy nem mindegy, hogy mit fognak nézegetni a későbbi években és így inkább bevállalták az álmaikat.

A felújítás során a nappali és a konyha egy légtrébe került, hogy jobban igazodjon a mai kor igényeihez. A nappali leghangsúlyosabb része a hatalmas kanapé, ahol legtöbbször a családi élet folyik. Itt még egy nagy baráti társaság is kényelmesen el tud helyezkedni.

dsc_4773-qSGYMg23zxT5KkybZTJRHQ

Szerencsére az egész nappali csak úgy úszik a fényben és a színes kiegészítők segítségével az egész nagyon vidám hangulatot áraszt.

dsc_4716-2-AwKaKlBd6Lxi2-34M9DHvg

A nappaliból közvetlenül ki lehet jutni a télikerbe, amely ideális olvasáshoz vagy sötét téli délutánokon egy kis teázáshoz is. Az egész olyan bohókás hangulatot áraszt a régi és a modern bútorok és kiegészítők ízléses keverékének hála.

dsc_4764-Ben5NJIjPIcZXZcBe9BISg

Az étkező fala halványszürke színt kapott, amely pontosan olyan, mint amit én tervezek a nappaliba. Igazán ötletes megoldás az étkező egyik oldalát elfoglaló régi pad, amelyet saját kezükkel újítottak fel. Az asztal többi oldalán pedig különböző székek lopnak további vidámságot a házba.

dsc_4794-FshG9Sz2_tGo3g4HlqHdDg

A skandinávoktól megszokott módon a konyha egyszerű, letisztult vonalvezetésű és természetesen fehér. Nincsenek felsőszekrények, csak az egyik falrészre került az ikonikus String Pocket polc. Konyhában is imádom.... Igazi alapdarab!

dsc_4875-JxUSOiJYcjQzpzSrSE9Myg

Karianne nem félt a színektől és minden szobába becsempészett valami újat a palettáról. Ettől lett otthonunk élettel teli és vidám. A lépcsőfordulót különböző fényképek és képeslapok egymás mellé illesztésével dobta fel.

dsc_4850-qy4p_lOa6v4QeBi-IsZ3Tw

dsc_4856-2V9syWwvBIbENQTz1YgVXg

A hálószobájuk egyben dolgozószobaként és gardróbszobaként is funkcionál, de ezt is stílusosan oldotta meg.

gront-rom-2-jaWIxHsW6gALyZfb2RT4zw

gront-rom-7-lEO7af82ftzpjbxtZAxXcA

A hálószoba minden kiegészítője irigylésre méltó design darab. Mit nem adnék a Ferm Living-es szennyestartóért vagy Hay-ből származó Gym fantázianevű akasztókért!

gang-1-e8ebIb18vhVk0Hm8JCsD2Q

A ház igazi előnye, ha gyerkőcök is vannak, akkor természetesen a kert. Itt aztán nyugodtan lehet játszani! Hatalmas gyümölcsfák pedig a nyári időszakban hűsítő árnyékot biztosítanak a kint tartózkodóknak.

ekst-3-copy-ngU9dIk3uC5_xIADQ72l5A

dsc_4899-tQHqF_661VXfBmgEMEmMLw

Nálatok melyik lett a befutó? Az első vagy a második helyezett otthon?

A képek forrásait itt találjátok: boligpluss.no

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5812573839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása