Saját Otthon Projekt

Egy csodás 126 éves villa új élete

Egy csodás 126 éves villa új élete

2016. 06. 09. Diamia8

Már jó régen nem mutattam dán otthont a blogon, pedig tényleg ezek az otthonok állnak legközelebb az ízlésemhez. Minden letisztult és modern, de mindig feldobják természetes anyagokkal és régi, akár bolhapiacról beszerzett bútorokkal. Így költözik az otthonukba lélek és egyéniség.

Éppen ezért ma egy 126 éves, teljesen felújított villába leshetünk be, amelyik a gondos kezeknek köszönhetően újra élettel telt meg. A ház maga Koppenhága külvárosában található és két emelet összességében 165 nm hasznos alapterületet takar, amely tökéletes választás a tulajdonos házaspár és két gyermekük számára.

A férj, Simon az első perctől kezdve tudta, hogy ezt a házat kell megvásárolniuk, mert itt képzeli el további életüket. Lise, a feleség azonban ennél jóval szkeptikusabb volt. Ráadásul éppen akkor fejezték be az akkori lakásuk felújítását és semmi kedve sem volt újrakezdeni egy másik házban a felújítást. 

Simon és a barátaik azonban nem adták fel és meggyőzték Lise-t, mert autóval elérhető közelségben van a beváros és élhetőbb környezetet tudnak gyermekeiknek biztosítani. 

03_haven

A döntést végül nem bánták meg, mert a felújításnak köszönhetően a sötét és lerobbant villából világos és karakteres otthont varázsoltak. Az alaprajzon szerencsére nem kellett túl sok változást eszközölniük, mert egyedül a konyha és az étkező közötti falat bontották el a modernkori igényekhez igazodva:

09_spisestue

06_koekken

02_spisestue

A nappali a méretét tekintve tökéletesen megfelel a család igényeinek és a tágasság megőrzése érdekében nem is zsúfolták tele bútorokkal. A padlót egyszerűen imádom! Nálunk is lesz majd, hogyha egyszer majd megvásároljuk álmaink otthonát.... (még sajnos nem idén lesz)

07_dagligstue

01_stuen

08_Lyngby_vaser

05_vaser_og_Hay_bord

A szülői hálószoba, a gyerekszobák és a nagyobb fürdőszoba természetesen az emeleten kaptak helyet:

10_sovevaerelse

13_Arthurs_vaerelse

12_badevaerelse

14_badevaerelse

Ugye megértitek már, hogy miért is vagyok annyira oda a dán otthonokért? Bárcsak már ott lennénk, hogy ilyen hasonló szépségbe költözhessünk... De ahogy a Vera mondja, ami nem jött el, arra még várni kell! :D

Nektek melyik stílus a kedvencetek? Hogyan képzelitek el a tökéletes otthont? Szoktatok annyit álmodozni a tökéletes otthonról, mint én?

A képek forrásait itt találjátok: boligliv.dk

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3112573859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása