Saját Otthon Projekt

Készítsünk egyedi papírzsákot ajándékba!

Készítsünk egyedi papírzsákot ajándékba!

2016. 06. 27. Diamia8

Még az év elején szereztem be natúr és fehér színű nátronpapírt, hogy azokból elindítsam a mini papírzsákok sorozatgyártását. Kitaláltam ugyanis, hogy azt a módszert, amivel karácsonyra készítettem csomagoláshoz tasakokat, továbbfejlesztve saját papírzsákokat gyárthatok. A kísérlet nagyon jól sikerült, mert a papírzsákok igazán tartósnak bizonyultak a celluxos rögzítés ellenére. 

Most júniusban az unokahúgomnak ünnepeltük a névnapját és éppen nem találtam otthon se ajándéktáskát, se olyan csomagolópapírt, ami gyerkőcös mintával rendelkezik. Sürgetett is az idő, beteg is voltam, így nem lett volna lehetőségem eljutni boltba. Ekkor ismét eszembe jutott ez a költségtakarékos módszer, ami végül plusz ajándék is, mert a kisebb plüssök tárolására kiválóan alkalmas.

Igazán költségtakarékos megoldás volt anno megvásárolni ezt a rengeteg nátronpapírt, mert biztosan kitartanak még az idei karácsonyig és ráadásul totál egyedi módon adhatom át az ajándékokat. Szeretem az ilyen ötletes megoldásokat, mert segítségükkel hatékonyan lehet spórolni.

Olvasd el azt is, hogyan csinálhatsz fillérekből sminktartót otthonra!

papirzsak1

papirzsak3

papirzsak4

Hozzávalók:

  • fehér és natúr nátronpapír
  • olló
  • cellux
  • ICO Brush Pen ecsetirón készlet

Elkészítése:

1, Legelőször elkészítjük a zsák alapját, aminek a részletes leírását megtaláljátok a karácsonyi bejegyzésemben. Ebben az esetben szabjuk jóval nagyobbra az ollóval, mert így kaphatunk egy közepes méretű tárolót:

papirzsak6

2. Ha készen vagyunk a papírzsákkal, akkor már csak a dekorálás van hátra. Bármilyen módon lehet mintát varázsolni rá. Ha bátortalanabbak vagyunk vagy  esetleg nincs kézügyességünk, akkor ragasztással vigyük fel a kiválasztott mintát. Ugyanakkor festhetünk vagy akár rajzolhatunk is rá.

Mivel én szeretem a saját kézzel készült alkotásokat, így először Rotring ceruzával rajzoltam fel szabad kézzel ezt az egyszerű mintát. Az ajándékozott nevét is felírtam rá a rám annyira jellemző, dundi és gyerekes betűtípussal:

papirzsak8

3. A színezéshez a Brush Pen ecsetirón készletemet használtam, mert hihetetlenül bevált. Igazából ezek filctollak, de ecset alakú a fejük, így sokkal egyenletesebben viszik fel a színeket és nem látszanak annyira a vonások, mint normál filctoll esetében. Nem is engedem a kislányomnak használni, mert annyira féltem. A kupakokat is mindig roppant alapossággal rakom vissza, hogy nehogy véletlenül kiszáradjon bármelyik szín....

papirzsak7

4. Ha magamnak készítettem volna, akkor tuti fekete és szürke lett volna, de mivel az ajándékozott még csak 6 éves, így megpróbáltam vidámra színezni. Szerintem így egyedibb az ajándék, mintha sima ajándéktáskába került volna vagy csomagolópapírba. Szerintetek is?

papirzsak5

papirzsak2

Most már olyan sok papírzsákkal kapcsolatos bejegyzés van a blogon, így külön címkét is kaptak. Ha Ti is szeretnétek elolvasni őket, akkor össze is gyűjöttem Nektek itt a bejegyzés végén. 

Ha el szeretnétek olvasni valamelyikat, akkor csak a képre kell kattintani és már olvashatjátok is:

  • Kaspók, saját készítésű papírzsákból:
  • Papírzsák93
  • Csomagolópapír:
  • Papírtáska1
  • Játéktárolás a gyerekszobában:
  • IMG_5671
  • A rengeteg nátronpapír tárolásához pedig én ezt a módszert fejlesztettem ki. Ugye, milyen ötletes?
  • 1

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9312573885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvia Onofer 2016.07.08. 11:03:35

Zseniális :) Nátronpapírt, te hol tudtál venni ? Nagyon szépen köszönöm!!!!

diamia8 2016.07.08. 19:27:33

Köszönöm szépen! :D Az Optice-től rendeltem mindkettőt. :D

Szilvia Onofer 2016.07.13. 09:33:02

hmm, nem tudod milyen néven? Mert én kerestem, de sajnos sehogy se találtam ott :( Ha tudnál linket küldeni az nagyon nagyon megköszönném :) A házikókat már beszereztem :D

diamia8 2016.07.13. 14:56:05

Szia, Megnéztem neked és megtaláltam mindkettőt. Ez a fehér: http://opitec.hu/index.php?tm=426693 Ez pedig a natúr: http://opitec.hu/index.php?tm=420147 Jó hajtogatást! :D
süti beállítások módosítása