Saját Otthon Projekt

Balatoni programajánló - a hétvégére

Balatoni programajánló - a hétvégére

2016. 07. 09. Schulz Veronika

Ismét itt a hétvége, miért is kellene otthon ülnünk? Inkább kapcsolódjunk ki, menjünk szórakozni, éljünk!

Én személy szerint ilyenkor nem rajongok a Balatonért.. Sokkal jobban szeretem, amikor mindenki elfelejti, minden csendes, nyugodt. De ha már megcélozzuk, akkor ne csak abból álljon az egész nap, hogy a strandon fekszünk, inkább mutatok pár programot, amit érdemes megnézni, érdemes egyet kiruccanni.

Természetesen gasztronómiai programokat mutatok, mégiscsak az áll hozzám a legközelebb. :)

Július 8-17 között rendezik meg Veszprémben a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, mely kellemes kikapcsolódást jelent. Ahogy nevében is benne van Rozé, mert ez a nyár bora, a Rizling a Balaton-felvidéki borok (Füred, Csopak) jellegzetessége, mindez egy kis Jazz-el fűszerezve. Természetesen helyi kistermelők portékáit is megkóstolhatjuk, érdemes egyet kiruccanni Veszprémbe:

d77e1f8a-738f-40fd-b546-fc9fa1e8e31a

Ma rendezik meg Földváron a Balatoni Halak Napja fesztivált, mely a Keleti strandon található. Mily meglepő, a fő témája a balatoni hal, melyeket meg is lehet kóstolni, egész nap színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

105_ism

Szintén a mai napon van lehetőségünk részt venni a Balatoni Pörkölt - és Folklórfesztiválon. Finom pörköltek, jó borokkal.. Kell ennél több egy cseppnyi boldogsághoz? :) Mindezt: BalatonRENDESEN! :)

Este szabadtűzi pörköltfőző versenyen vehetünk részt, 17 órai kezdettel. Szintén rengeteg színes programmal várják az oda látogatókat:

46097120130023508_porkoltfozo_verseny

A világosi Borfesztivál a mai napon indul és július 16-ig tart. Itt a bor a lényeg, melyek a térségben megtalálhatóak, na meg a hozzá tartozó gasztronómia. Különböző koncertekkel szórakoztatnak Bennünket ez alatt a pár nap alatt:

vilagosi-bornapok-640x320

Remélem, mindenki talál magának megfelelő szórakozást, hisz mindenhonnan mutatok remek lehetőségeket, remélem, mindenki megtalálja a számára tökéletes programot.

A képek forrásai rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3312573907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása