Saját Otthon Projekt

Hűsítő leves a forróságban

Hűsítő leves a forróságban

2016. 07. 10. Schulz Veronika

Ismét kánikula, ismét forróság és ilyenkor az ember legkevésbé arra vágyik, hogy a tűzhely mellett, a konyhában esetleg órákon keresztül ácsorogjon. Ezért is találtam ki, hogy ma valami olyasmit főzök, ami mellett nem kell ott lenni, gyorsan megvan és jól esik ebben a nagy melegben is.

Így jött az ötlet, hogy készítek egy zöldséglevest, amit meg sem kell főzni, meg sem kell melegíteni, csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is a frissítő finomságot.

Ezért ma egy sült zöldségkrémlevest hoztam Nektek, ami egyszerű, nagyszerű és nem mellesleg, isteni finom is.

Amire szükségünk lesz:

  • 5-6 db kápia paprika
  • pár szem paradicsom (én egy maréknyi koktél paradicsomot használtam)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb 3 dl víz
  • só, bors, fokhagyma, bazsalikom ízlés szerint

Első körben a zöldségeket megmossuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk és sózzuk:

DSCN3094_Fotor

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a zöldségeket körülbelül 35 perc alatt megsütjük. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd a paprikát megszabadítjuk a száraktól. A zöldségeket lábosba tesszük és hozzáöntünk 3 dl vizet:

DSCN3095_Fotor

Majd az egészet összeturmixoljuk. Innentől kezdve már csak ízesítenünk kell, mehet bele só, a bors, fűszerek, ki, hogy szereti.

DSCN3114_Fotor

Nekem nagyon ízlett, természetesen már bele kellett ennem, úgyhogy holnap biztosan jól fog esni, mikor a nagy melegben hazaérek majd.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7612573911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása