Ismét kánikula, ismét forróság és ilyenkor az ember legkevésbé arra vágyik, hogy a tűzhely mellett, a konyhában esetleg órákon keresztül ácsorogjon. Ezért is találtam ki, hogy ma valami olyasmit főzök, ami mellett nem kell ott lenni, gyorsan megvan és jól esik ebben a nagy melegben is.
Így jött az ötlet, hogy készítek egy zöldséglevest, amit meg sem kell főzni, meg sem kell melegíteni, csak kivesszük a hűtőből és már ehetjük is a frissítő finomságot.
Ezért ma egy sült zöldségkrémlevest hoztam Nektek, ami egyszerű, nagyszerű és nem mellesleg, isteni finom is.
Amire szükségünk lesz:
- 5-6 db kápia paprika
- pár szem paradicsom (én egy maréknyi koktél paradicsomot használtam)
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- kb 3 dl víz
- só, bors, fokhagyma, bazsalikom ízlés szerint
Első körben a zöldségeket megmossuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk és sózzuk:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd a zöldségeket körülbelül 35 perc alatt megsütjük. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd a paprikát megszabadítjuk a száraktól. A zöldségeket lábosba tesszük és hozzáöntünk 3 dl vizet:
Majd az egészet összeturmixoljuk. Innentől kezdve már csak ízesítenünk kell, mehet bele só, a bors, fűszerek, ki, hogy szereti.
Nekem nagyon ízlett, természetesen már bele kellett ennem, úgyhogy holnap biztosan jól fog esni, mikor a nagy melegben hazaérek majd.
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.