Saját Otthon Projekt

Reggeli-para

Reggeli-para

2016. 09. 03. Schulz Veronika

Megkezdődött az iskola, becsöngettek. Sok szülőnek rengeteg kihívással kell szembenéznie a mindennapok során, kész legyen a gyerek leckéje, ki legyen vasalva a ruhája, helyt állni a munkahelyen, háztartást vezetni. Rengeteg olyan dolog, melyekkel nap mint nap szembesülünk, ezeket pedig meg kell oldani. Ott van például a főzés. Van, akinek mindennap jut rá ideje, van aki csak kétnaponta főz, de akadnak olyanok is, akik csak hetente. 

Ezeken a rohanós napokon örülhet az ember gyereke, ha minden feladatot hiánytalanul el tud végezni. A "mit egyen a gyerek reggelire" egyszerűnek tűnő dolog, de az apróságok tudják leginkább megnehezíteni az életünket. 

Mai összeállíításunkban hoztam pár ötletet, mivel lehet feldobni a reggelit, mert ahogy Kati barátnőm mondja mindig: "A reggeli a legfontosabb étkezés!" Az évek során én is rájöttem, hogy nagyon is igaza van :)

Ami mindig jól jöhet, mint jolly joker, az a szendvicskrém. Lehet zöldséges, húsos, tejfölös, paradicsomos, majdnem annyi változatot készíthetünk belőle, ahány fajta csokoládét szeret Gombóc Artúr. :) Köztudott, hogy ha egy étel színes, a gyerekek könnyebben rávehetőek, hogy megegyék. Így talán még a zöldborsó pástétom is jobban csúszik:

lead_L_crop_201608221517_zoldborso-pate

Készíthetünk többféle szendvicskrémet, így mindegyik adag más és más lesz:

homecookinginmontana3

Ha egy étel viccesen néz ki, naná, hogy sikert arat majd:

talalas-gyerekeknek

DSC09625

Ha szeretnénk, hogy egészségesen étkezzenek, érdemes számukra akár csak a salátát is úgy elkészíteni, hogy azt érezzék: "Azonnal enni szeretnék belőle!"

40-kreativ-etel-valogatos-gyerekeknek_097b8842f892aa4001d44fdeca4c8084

Ugyanezzel az eljárással simán rávehetjük őket a gyümölcs evésre :)

116833_bagoly1-201510171312

A nagyobbakra is gondolni kell, egy gusztusos Quesadillas tökéletes napindító lehet, főleg, ha teljes kiőrlésű lisztből készítjük házilag:

Quesadillas

Mit szóltok egy ilyen tuti kis összeállításhoz? Bár, én kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy vajon a zöldségek is elfogynának-e? :)

bento-lunch-box-1024x768

Végül, de nem utolsó sorban. Egy ilyen szendvicsnek azt hiszem, én sem tudnék ellenállni:

szendvics-20160831

Ti mit szoktatok reggelire készíteni a gyerekeknek? Van valami tuti tippetek?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1712573991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása