Saját Otthon Projekt

Programajánló: Nyitott stúdiók a Design Héten

Programajánló: Nyitott stúdiók a Design Héten

2016. 09. 10. Diamia8

Az idén is rengeteg érdekességgel és programmal vár minket a Design Hét, de számomra mindig a legizgalmasabb rész a Nyitott stúdiók, amelyek keretében a jelentkezők ellátogathatnak hazai designerek műhelyeibe.

A munkafolyamatok, az anyagok és a személyes találkozás révén közelebb kerülhetünk az alkotókhoz és más oldaláról ismerhetjük meg magát az alkotási folyamat legvégén megszülető készterméket. 

A tervezők széles palettájáról válogathatunk kedvünkre, de kedvcsinálóként mutatok pár lehetőséget. Természetesen a legtöbb esetben előre kell jeleznünk részvételi szándékunkat, de minden program ingyenes. 

Ylka Design Studio

4 ruha-, 1 táska- és 1 lámpatervező 140 négyzetméteren, egy kreatív térben alkot, mely alkotóműhely, showroom és designesemények helyszíne is egyben. Ebbe a miliőbe engednek most bepillantást a Ducsai.Leather.Goods, a FIBULA, a frantaagi, a Pakka és a zagabo márkák designerei. Három különleges programmal készülnek, melyekben a visegrádi országok tervezői közül a szlovák Zuzana Serbák cipőmárka alapítóját látják vendégül. Részletek Facebookon és a honlapon. 

  • Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 31.
    II. emelet 5.
  • Divatbemutatók: szeptember 24., 17.00
  • Kerekasztal-beszélgetés:szeptember 30., 18.30
  • Nyitott stúdió a tervezőkkel:október 1., 10:00-19:00

ylka_portre_racmolnar_milan

ylka14_racmolnar_milan

S39

Az S39 komplex művészeti alkotócsoport tervezésének tárgya kötődik a téralkotás valamely formájához, legyen szó épületekhez kapcsolódó művészeti tervezésről, tárgytervezésről vagy köztéri művészetről. A látogatók most megismerkedhetnek már átadott projektjeikkel, saját fejlesztésű termékeikkel, beton workshopjukkal, miközben a csapat tagjai alkalmat teremtenek kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is. (Regisztráció szeptember 20-25. között: posta@s39.hu címen, max. 30 fő.)

  • Cím: 1074 Budapest, Szövetség utca 39.
  • Nyitva tartás: szeptember 30., 12.00-18.00

szovetseg39_portre_racmolnar_milan

szovetseg39_11_racmolnar_milan

Meonin

A Meonin furniture workshop és showroom 2015 nyarán jött létre, itt folyik a brand különböző darabjainak tervezése és gyártása. A tervező Bogár Máté építész, aki 1 év alatt alkotta meg idén debütáló bútorkollekcióját. A nyílt nap alkalmával szeretnék testközelből megmutatni, milyen háttérmunka, technika és csapat áll egy-egy tárgy megalkotása mögött. Az este kezdődő showroom bejáráson szívesen mesélnek az alkotást meghatározó szellemiségről is étel, ital és zene kíséretében.

  • Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 48.
    Malomudvar
  • Nyitva tartás: szeptember 27. és 29., 18:30-22:00

meonin_portre_racmolnar_milan

meonin03_racmolnar_milan

Maform

Egy stúdió – 7 designer, 1 kutya, rengeteg termék. Ha érdekel, kik tervezték a Modulo buszokat vagy a Paq fotelágyakat, találkozz velük és nézd meg, hogyan dolgoznak design és UX design projektjeiken, legyen szó megrendelésről vagy saját munkákról. Prezentáció és kötetlen beszélgetés három turnusban - a részvétel regisztrációhoz kötött, egy-egy turnus maximális létszáma 35 fő. Jelentkezni az "NyS Maform" tárgyú e-mailben a judit.huszar@maformdesign.com címen, szeptember 20-ig lehet.

  • Cím: 1117 Budapest, Hauszmann Alajos utca 2.
  • Beszélgetések: szeptember 29., 10.00, 14.00, 16.00

maform_portre_racmolnar_milan

maform03_racmolnar_milan

Konda Brigi

A tervezőnő célja, hogy olyan tárgyak szülessenek a műhelyében, amelyekre jó ránézni, amelyekből jó enni – akár minden nap. Eddigi munkái mellett bemutatja legújabb kollekcióját, amely ugyanaz, mint a korábbi darabok, és mégis nagyon más. A vendégek végigkövethetik a tárgyak születésének folyamatát, valamint a kavicsoló workshopokon meg lehet tapasztalni, milyen érzés, amikor a tárgy felragyog az ember kezei között. Regisztráció a workshopokra: kondabrigi@gmail.com max. 10 fő / alkalom)

  • Cím: 1136 Budapest, Herzen utca 6.
  • Nyitva tartás: Szeptember 29-30., 13:00-19:00
  • Workshop: Szeptember 24. 13:00-15:00 és 15:30-17:00

konda_brigi05_racmolnar_milan

konda_brigi10_racmolnar_milan

Karcsi Papírboltja

Karcsi Papírboltja papír installációkat és dekorációs elemeket tervez és készít magán- és vállalati rendezvényekre. Az alapító, Bánlaki Kata várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a tervezési és gyártási folyamatokkal, és workshop keretében maguk is kipróbálhatják a papírral való munkát. A látogatásokra regisztrálni kell a kért időpont megjelölésével szeptember 16-ig a kata@karcsipapir.hu címen (max. 15 fő / alkalom).

  • Cím: 1024 Budapest, Margit krt. 15-17.
    III. emelet 3.
  • Workshop: szeptember 25. 10:00-12:00, 13:00-15:00, 16:00-18:00

karcsipapir_portre_racmolnar_milan

karcsipapir04_racmolnar_milan

Hannabi

A Hannabi missziója, hogy hidat építsen gyártók és tervezők között. Új programjuk a Hannabi Talent, melynek során nyomon követhető, hogyan születik egy termék – az ötlettől a piacra kerülésig. Ez alkalommal Merényi Zita mestermunkája, a Provo-CUT, a „megsebzett” névre keresztelt ruhakollekció inspirálta közös tervezésre Rácz Anikót, a Hannabi alapítóját, amelyből egy merész huzat- és párna kollekció született. A látogatók bepillanthatnak a közös munka hátterébe, emellett az alapanyagokkal és a gyártási folyamatokkal is meg lehet ismerkedni. (Regisztráció: press@hannabi.hu max. 50 fő, jelentkezési határidő: szeptember 27. és 29.)

  • Cím: 1082 Budapest, Orczy St. 4.
  • Nyitva tartás: szeptember 27. és 29. 17.00-20.00

hannabi_porte_racmolnar_milan

hannabi02_racmolnar_milan

Fabrika

A Fabrika 20. századi modern tárgyakkal foglalkozik, és ha az adott darabok karaktere engedi, a restaurálás folyamatát nem hagyományos módon közelítik meg: a felújítás során mindig szerepet kap az érzékeny, designer szemlélet. Ezúttal a THEFOUR divattervező csapattal együttműködve öltöztetnek át csodás régi bútorokat és lámpákat, melyek a Design Héten debütálnak.

  • Cím: 1068 Budapest, Szondi St. 94./A
  • Nyitva tartás: október 1. és október 2. 12.00-18.00
  • Megnyitó: Szeptember 30., 19.00

fabrika_thefour_portre

fabrika09_racmolnar_milan

Bomo Art

A Bomo Art azok számára alkot, akik szenvedélyesen rajonganak a kifinomult, elegáns papíráruért, akiket rabul ejt a minőségi papír érintése és a bőr illata. Akiknek az egyedi design fontos és a kézműves termékekre szavaznak a tömeggyártással szemben. Most lehetőség nyílik betekinteni a Bomo Art műhelyébe és szemügyre venni, hogyan készülnek a naplók, bemutatva azt a könyvkötészet egy-egy szakaszán keresztül. A műhelybejárással egybekötött előadásra regisztrálni szeptember 28. éjfélig lehet awebshop@bomoart.com címen (alkalmanként max. 12 fő).

  • Cím: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.
  • Nyitva tartás: szepetmber 29. és szeptember 30., 17:00

bomoart_portre_racmolnar_milan

bomoart08_racmolnar_milan

Bővebb információk: 

A képek forrása szintén a Desing Hét honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7212574005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása