Saját Otthon Projekt

Dulux EasyCare: Tiszta, ragyogó színek gond nélkül!

Dulux EasyCare: Tiszta, ragyogó színek gond nélkül!

2016. 10. 03. Diamia8

Már az év elején nagy lázban volt a lakásfestési projekt miatt és rengeteg gondolkodtam, hogy milyen festéket és milyen színeket válasszak.

Igazából teljesen tanácstalan voltam és csak a fehér, világosszürke és rózsakvarc színekben voltam biztos. Aztán a barátaink mesélték, hogy ők a Dulux EasyCare festékkel festették ki az otthonukat és még a 28 napos száradási idő előtt történt csokifagylaltos baleset is nyomtalanul lemosható volt.

Ezen felbuzdulva rögtön megnéztem a színmintákat a neten és felhívtam a festőnket. Először csöppet sem volt lelkes, sőt inkább le szeretett volna beszélni. Aztán egy héttel később magam is meglepődtem, de teljesen megváltozott a véleménye a Dulux EasyCare festékről. Történt ugyanis, hogy megkérdezte a festős ismerőseit és mind csak pozitívan nyilatkozott róla.

25_vector_vegleges

A döntésünket helyességét az azóta eltelt idő csak igazolta. Zsíros, koszos gyermekmancsnyomok a fürdőszoba villanykapcsolója mellett, gyerekcipő talpnyomok az előszoba falán és egyéb kisgyerekes családok előtt nem ismeretlen foltok már nem okoznak problémát. Csak lemossuk és nyomtalanul eltűnik! :)

Nehéz volt a rengeteg szín közül kiválasztani a nekünk tetsző világosszürkét, de végül Gyémánt porra esett a választásunk. A rózsakvarc és a fehér ugye adta magát:

szinek

Teljesen átváltozott otthonunk és imádjuk!

nappali

nappali93

eloszoba

gyerekszoba

Miért is olyan különleges ez a festék?

A Dulux EasyCare termékcsalád víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek (hidrofób hatás), és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. Ezáltal a felületről könnyedén eltávolítható a kosz, emellett a festék nem veszít az élénk színéből. A hidrofób hatás jelentése, hogy a bevonat taszítja a vizet és más folyékony anyagokat.

A hagyományos festékekkel ellentétben a Dulux EasyCare a folyékony foltokat apró gyöngyökbe rendezve lepergeti a falról. Ezután a folyadékgyöngyök vizes, enyhén mosószeres szivaccsal könnyedén lemoshatóak.

vizlepergeto

Az alábbi szennyeződéseket tesztelték a falon:

  • Narancslé
  • Kóla
  • Szójaszósz-koncentrátum
  • Cékla
  • Kréta
  • Színes ceruza
  • Csokoládé
  • Rúzs

Az EasyCare tízszer jobban ellenáll a dörzsölésnek: súrolást követően a bevonati veszteség alacsony, vagyis a festék utána is megőrzi élénk színét. 

A mosható falfestékek általában fényes felületet adnak, mert arról könnyebb eltávolítani a szennyeződéseket, viszont kiemelik a felületi hibákat. Ezzel szemben a Dulux EasyCare hibátlan, mosható, matt felületet ad.

newsroom-dulux_kids_15_0615_v2

20150115_zolynski_dulux_d111364

A Dulux EasyCare festékeivel könnyű dolgozni, de az alábbi 10 lépéssel jó, ha tisztában vagyunk:

  1. Időzítés: Festéskor a hőmérséklet, akárcsak a felület hőmérséklete, +10 és 28 °C között, a relatív páratartalom 80% alatt legyen. Ha lehetséges, napfénynél fessünk. Ilyenkor nem vetődnek árnyékok a festendő felületre, melyek megnehezítik a festést és kihagyásokat is okozhatnak.
  2. Szerszámigény: Anyagfelhordáshoz használjunk rövid szőrű (10–18 mm) Dulux hengert vagy szintetikus szálú ecsetet. Ne felejtsünk el beszerezni takarófóliát és maszkolószalagot sem.
  3. Előkészítés: Érdemes időt és energiát fordítani erre a fázisra, hiszen csak a jól előkészített felületen lesz a festék jó minőségű és tartós. A falat legelőször alaposan meg kell tisztítani mindenféle szennyeződéstől, zsiradéktól, korábbi festékrétegtől.
  4. Korrigálás: Az egyenetlen falfelületet dörzspapírral csiszolva tehetjük simává. A repedéseket vagy réseket glettel tölthetjük ki, de mindig hagyjunk elegendő időt ezek kiszáradására is.
  5. Ha a fal tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes, kezdődhet a festés.
  6. Sose felejtsük el az alapozást. Az alapozó használata egyenletessé teszi a felületet, és meggátolja, hogy a festék beszívódjon a falba, így a drága festék használata gazdaságosabb.
  7. Használat előtt alaposan keverjük fel a festéket, de sose hígítsuk! Erre a festők figyelmét is érdemes felhívni.
  8. Végezzünk próbafestést! Derüljön ki élesben is, hogy mutat a szín a falon, illetve hogy alapos volt-e a fal festésre történő előkészítése.
  9. Nagyon fontos, hogy mindig fent kezdjük a festést és lefelé haladjunk! Először egy keskeny ecsettel fessük egyenesen végig az éleket („snejdolás“), ezt követően a nedves él mentén haladva dolgozzunk tovább. A festéket 2 rétegben vigyük fel, a második réteg előtt várjunk 2-4 órát.
  10. Legyünk türelmesek! A felület a festék teljes száradása után kb. 28 nap elteltével válik hidrofóbbá, azaz moshatóvá.

20150115_zolynski_dulux_d111001

newsroom-dulux_kids_24_0941_v6

Ha pedig a foltokat szeretnénk eltávolítani, akkor az alábbi 5 lépés betartásával még inkább megőrizzük falaink szépségét:

  1.  A foltot papírtörlővel itassuk fel óvatosan.
  2. Nedves, tiszta ronggyal vagy szivaccsal mossuk le a szennyeződést. Eközben kerüljük a dörzsölő, erős mozdulatokat.
  3. Makacs folt esetén tegyünk mosogatószert vagy háztartási tisztítószert a szivacsra, melyet érdemes egy kis ideig a felületen hagyni, hogy kifejtse hatását.
  4. Intenzív foltoknál öblítsük ki gyakran meleg vízzel a szivacsot, és töröljük át többször a felületet.
  5. Az utolsó körben tiszta vizes áttörléssel zárjuk a mentőakciót.

Ha még nem győztelek meg Titeket, akkor érdemes megnézni ezt a videót is:

https://www.youtube.com/watch?v=5z4acU0ul60

Bővebb információkat a termékről a Dulux honlapján találjátok: az-ev-ujdonsaga-dulux-easycare

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6212574031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása