Saját Otthon Projekt

Városi otthon egy régi sajtraktárból

Városi otthon egy régi sajtraktárból

2016. 10. 05. Diamia8

Vonzódom a különleges otthonokhoz, amiket rendre bátor és vállalkozó szellemű emberek alakítanak igazi otthonná.

Mai otthonunk is ebbe a kategóriába sorolható, mert tulajdonosa Alexander álmodott családi otthont a régen sajtraktárként használt ipari épületnek. Pedig legelőször nem is tervezte felújítani, csak bebútorozni és beköltözni, de természetesen az élet mást hozott.

Hiszen egy olyan épületet, amit eredetileg ipari felhasználásra terveztek csakis nagyobb átalakítással alakítható át egy olyan lakássá, ahova családostul költözik az ember. Kellettek például külön hálószobák a gyerekeknek és a felnőtteknek is, hogy mindenki vissza tudjon vonulni a kis saját terébe.

Az átalakítással így végül egy helyi építészt bíztak meg, aki a család igényeit figyelembe véve újraalkotta a tereket. Teljesen áthelyezte a konyhát és a fürdőszobát, így nagyobb hálókat tudtak kialakítani. Ez azonban az jelentette, hogy végül a hálószoba került a legtöbbe az egész átalakítás során. Alexander azonban csöppet sem bánja, mert így tényleg kényelmes az emeleti rész elosztása.

A berendezés Alexander barátai szerint egy az egyben ő maga: igazán eklektikus és kontrasztos a különféle stílusú és korú bútorok tökéletes párosításával. Nem is tiltakozik ellene és saját bevallása szerint sem tudna olyan lakásban élni, ahol minden tökéletesen meg van tervezve. 

Nekem is nagyon bejön ez az ipari stílus, bár egy kicsit férfias. Ezt azonban pár kiegészítővel pikk-pakk tudnám ellensúlyozni... 

5-witte-woonkamer

1-woonkamer-erker

2-leren-bank

3-houten-kast

4-witte-keuken

6-eethoek-haard

9-vintage-eettafel

10-slaapkamer-kiepraam

12-slaapkamer-neutraal

13-badkamer

Fotós: Holly Marder

Forrás: vtwonen.nl

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9312574039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása