Saját Otthon Projekt

5+1 konyhai ötlet, amelyek megkönnyítik az életed

5+1 konyhai ötlet, amelyek megkönnyítik az életed

2016. 10. 06. Schulz Veronika

Az életem az elmúlt időszakban teljességgel elfogadhatatlan. Hihetetlenül rendszertelen, kaotikus állapotok uralkodnak nálam jelen pillanatban, de bízom benne, hogy ez csak egy átmeneti időszaknak bizonyul és hamarosan minden a helyére kerül.

Bevallom, jelenleg még nem látom sem az elejét, sem a végét. Ezért arra gondoltam, hogy most legalább olyan konyhai tippeket, trükköket mutatok meg Nektek, amelyek legalább a konyhában egy kis rendszerre utalnak. Vagy, ha nem is rendszerre, de ötletességükkel megkönnyíthetik a mindennapjainkat. :)

Az életemet jelenleg egy mosónő és egy takarítónő tudná kicsit megkönnyíteni, vagy, ha ez túl nagy kérés, akkor lehetne valaki, aki mondjuk, bejár helyettem dolgozni. :D

És itt be is fejeztem az álmodozást, mert ha nem vigyázok, hamarosan bilibe fog lógni a kezem. :)

1, Az első számú kedvencem (és gyanítom, szinte bármelyik háztartásban megtalálható) a jégkockatartó. Gondolnátok, mennyi mindenre fel lehet használni? Veletek is előfordult már gondolom, hogy a bolognaihoz több lett a szósz?

Véletlenül se dobjátok ki, jégkockatartóba, majd fagyasztóba be, később bármikor előkapható! :) Én például a húsleves maradékát tettem el így, így készült a húsleves-kocka :) :

36-kitchen-tips-and-tricks-that-nobody-told-you-about4

2, Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én sokszor vagyok bajban tészta nyújtással. Ezt, biztosan kipróbálom legközelebb:

852a1829-d521-4650-96fd-ac019cffc777

3, Elég gyakran szoktam azt érezni, hogy a műanyag tálak szétszórt tetejei kifejezetten azért vannak, hogy engem az őrületbe kergessenek. Nem is értem, hogy ez eddig nem jutott eszembe:

4, Szerintem nekem sosem jutott volna eszembe ez az aprócska trükk. Ki ne járt már volna úgy, hogy mondjuk feltette a spagettinek való vizet forrni, eszébe jutott, hogy ezt is, azt is meg kell csinálni.

Aztán egyszer csak kiszűrődik a konyhából az a bizonyos szisszenő, sercegő hang.. igen, megint kifutott a víz. Legkönnyebben úgy tudjuk megakadályozni, hogy egyszerűen a lábasra, keresztbe teszünk egy fakanalat, ez megakadályozza, hogy a víz szabad utat kapjon.


A konyha és a tűzhely egyszerűbb tisztítására itt olvashatsz pár hasznos tippet!


36-kitchen-tips-and-tricks-that-nobody-told-you-about25

5, A muffin- sütő, hasznosabb eszköz, mint gondolnád. Mindenki volt már úgy - gondolom-, hogy egy romantikus reggelen szeretett volna tökéletes tükörtojást készíteni a párjának, családnak, bárkinek. 

Azonban itt-ott szétfolyt, nem lett az igazi, tökéletes. A muffin- sütő megoldja ezt a problémát. Csak kikenjük egy kicsit olajjal, beleütjük a tojásokat és mehet is a sütőbe:

229542912227144436_vf6honct_f

5+1, Személy szerint, imádom a fűszervajat. Nagyon sokszor szoktam például étteremben olyan ételt kérni, ami fűszervajjal van elkészítve. Szerintem sokkal puhább, ízletesebb és omlósabb lesz a husi tőle.

Könnyedén készíthetünk akár otthon is isteni fűszervajat, úgy ízesítjük, ahogy akarjuk, legyen az bazsalikom, chili, szerecsendió, bármi, ami kedvünkre való. Csak rádobjuk a frissen sült húsra, megvárjuk, hogy kicsit olvadjon a melegtől és már ehetünk is. Isteni finom lesz, higgyétek el:

img_2815

Nektek van olyan praktikátok, amit szívesen vettek be a konyhában? Ha igen, ne tartsátok magatokban!  A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1112574047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása