Saját Otthon Projekt

Mit tegyünk, ha "AntiHalloween" vendégeket várunk?

Mit tegyünk, ha "AntiHalloween" vendégeket várunk?

2016. 10. 21. Schulz Veronika

Majdnem egy évvel ezelőtt (csak egy héttel később) szintén Haloween-nal kapcsolatos bejegyzés (itt találod) született, akkor olyan recepteket mutattam Nektek, amik abszolút az amerikai életérzést hozzák el ezzel az ünneppel kapcsolatban.

Ijesztő, rémisztő, vicces, mindemellett szemet gyönyörködtető és kreatív alkotásokat láthattunk. Nekem legalábbis biztos nem jutna eszembe, nem vagyok egy Heston Blumentahl. :D az ő fantáziája számomra hihetetlen és egyben lenyűgöző is.

Mindenesetre most arra gondoltam, hogy olyan ételeket mutatok, amelyek egy hétköznapi család asztalán is megállja a helyét, ha nagymamáék vagy az unokatestvérek jönnek látogatóba, vagy olyan embereket hívunk meg, akik egyáltalán nem szeretik ezt az ünnepet.

Kis kreativitással és odafigyeléssel belecsempészhetjük a vacsorába ezt az ünnepet, úgy, hogy az ne legyen sok, vagy tolakodó. Ráadásul igazán fantasztikus fogásokkal kínálhatjuk meg őket, hiszen az ősz, -az időjárás ellenére- csodálatos hozzávalókat tartogat számunkra.

Mostanában úton- útfélen sütőtökkrém- levesbe botlik az ember gyereke. Szerintem igazán "Mindenszentek hangulata" lesz, ha a szokásostól eltérően nem tányérban tálaljuk, hanem:

www-usnews-com

Szerintem.. ez tök jó! :D

Ahogy említettem, engem nem keserít el az ősz beállta, hiszen ilyenkor is el vagyunk halmozva mindenféle földi jóval. Itt van ugyebár az imént említett sütőtök, a cékla, alma, körte, a csonthéjasok és természetesen az isteni finom gombák szezonja is elérkezett. Csodálatos saláta kompozíciókkal lephetjük meg a vendégeket:

fall-salad-4

Mivel most valamelyest visszafogott étkezésben gondolkodunk (már, ami a kinézetet illeti) tökéletes választás lehet a nyárson sütött hús. Kicsit véresnek hat, de mégsem, halloween-i, de mégsem. :) Mehet az asztalra, szerintem:

pork

Tulajdonképpen annak sincs akadálya, hogy egy ilyen gyönyörű és tökéletes pite kerüljön az asztalra:

488d140e-66b8-454b-8a09-8d2ce72544ed

A süteményeket  nyugodtan feldobhatjuk, szerintem nem fog megbotránkozni ezen még a "konzervatív irányzat" sem. Ha valakinek van hozzá türelme és kézügyessége (na, ez nem én vagyok :D) érdemes a desszerttel kicsit elmolyolni. Hihetetlenül gusztusos és csodaszép édességeket lehet alkotni. Ezekbe a muffinokba például nekem nem lenne szívem beleharapni:

35953-polka-dot-halloween-party-cupcakes

Ha már a kedves vendégek megtisztelnek Bennünket azzal, hogy nálunk töltik egy szabad estéjüket, gondoskodjunk róla, hogy ne maradjanak szomjasak! :D  Egy ilyen tálalásnak, ki tudna ellenállni? :)

jpg

Remélem, találtok olyan ötletet, ami segítségetekre lehet a vendégvárásban, illetve ne gátoljuk meg az elménket, ha szárnyalni akar, hát szárnyaljon! 

Ti milyen fogásokkal várjátok a meghívottakat? Van esetleg bármilyen bevált receptetek?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

+1 tipp: Azt gondolom, hogy egy ilyen szép és kellemes terítést még a megrögzött Halloween- ellenesek is el tudnak fogadni, úgyhogy, ne tököljünk! Vagyis, inkább, most de! :D

2624

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8412574071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása