Saját Otthon Projekt

Maalmi és nincsenek többé unalmas falak!

Maalmi és nincsenek többé unalmas falak!

2016. 10. 29. Diamia8

Ma a magyar alkotók sorozatban Dorkával és Kornéllal ismerkedhettek meg közelebbről, akik a Maalmi falmatricáit álmodták meg és hozták nekünk el.

Nincs is annál izgalmasabb, amikor egy hirtelen ötletből végül egy olyan vállalkozás indul el, amely kreativitásra épül és ebbe bevonja a vásárlót is. Hiszen a Maalminál csak a mintát kell kiválasztanod és a többi már a vásárlókra van bízva. :)


Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy matricákkal kezdjetek foglalkozni?

Idén tavasszal született meg a Maalmi ötlete, nem vállalkozásnak indult, csak a nappalink falát szerettük volna olcsón, gyorsan és szakemberek bevonása nélkül dekorálni.

Grafikusként évek óta dolgoztam együtt ugyanazzal a dekornyomdával és egyre jobban megszerettem, egyre gyakrabban használtam ezt az anyagot. Így jött az ötlet, hogy a mi falunkon is kipróbálhatnánk a matricákat.

Amikor láttuk, hogy milyen gyorsan és egyszerűen lehet felrakni őket és mennyire más hangulata lesz az egész szobának percek alatt, úgy gondoltuk, hogy ezt másnak is látnia kell.

maalmi-interior

Mivel foglalkoztok eredetileg?

Én grafikus vagyok, a férjem, Kornél informatikus.

Meséljetek picit a kezdetekről! Nehéz volt elindítani a vállalkozást? Milyen volt a kezdeti időszak?

3 hónap volt az előkészítő munka, amíg finomítottuk az ötletet és folyamatosan ezen járt a fejünk.

Minták, színek, a tökéletes fólia felkutatása, csomagolás tervezés, futárcégek. Ezek mellett nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a felrakó lapra, hogy mindenki pillanatok alatt fel tudja jelölni a matricák helyét a falon.

Maga az indulás inkább izgalmas volt, mint nehéz, de úgy gondolom, hogy fél évesen még mindig a kezdeti időszakban vagyunk. Még mindig rengeteg feladat van a listánkon.

aladar-plusz

Mi volt az első terméketek és miért azzal indultatok?

Összeválogattunk 28 mintát egy kollekcióba, olyan formákkal, amiket szerintünk sokan választanának.

maalmi-mintak

Ezzel meg akartuk könnyíteni a döntést, mert nem mindenkinek van saját logója, vagy ovis jele, amit gondolkodás nélkül a falra tenne. Sokan így is nehezen tudnak dönteni, de ami szuper, hogy többen is ráéreztek a Maalmi lényegére, hogy nem kell egy életre szóló döntést hozni, mindegy melyik mintával kezdenek, mert bármikor le lehet cserélni őket.

maalmi-fb-13

Honnan jött a név?

MAtrica fAL MInta! Ennek a 3 szónak ez volt az a kombinációja, amit azonnal megszerettünk és ami úgy hangzott, mint ha tényleg jelentene valamit.

Meséljetek picit részletesebben a termékeitekről!

Vinyl fóliából készítjük a matricáinkat, amiket eredetileg kiállítások, divatbemutatók gyorsan cserélhető dekorálásához fejlesztettek ki. Így egy jó minőségű otthoni falat is gyorsan újradekorálhatunk velük.

16 szín és 28 minta van az alap kollekciónkban, de színt és mintát is lehet egyedileg kérni, sőt, az lenne a cél, hogy mindenki olyan mintával dekorálja a falát, ami neki a legkedvesebb.

maalmi-szinek
Egy szettbe 56 db matricát csomagolunk, a méretük 3-6 cm között mozog. Ez még az általunk javasolt legsűrűbb (30 cm) elrendezéssel is elég egy átlagos szoba egyik falára.

A felragasztáshoz pedig mindenki kap egy útmutatóval ellátott papírt, amivel fel lehet jelölni a matricák helyét 30 vagy 60 cm távolságra, diagonál vagy négyzetes elrendezésbe, így otthon nem kell mérni, csak jelölni és ragasztgatni.

felho-03

Melyek a kedvenc terméketek és miért?

Az egyik nagy kedvencünk az x vagy + attól függően hogyan rakjuk fel. Ez a minta nem volt a kollekció része, csupán egy szemléltető fotón a matricák helyét jelölte az x, de olyan jól mutatott és a fotón Aladár kutya annyira helyes volt, hogy azóta is rengeteget rendelnek belőle.

minta-tavolsagok-09

Melyik a vásárlók kedvence és miért?

Az x, szerintem leginkább Aladár miatt. :)

De sok babaszobába kérnek szürke vagy ezüst csillagot. Valószínűleg azért mert ezt a mintát most gyakran látni baba témában és inkább óvatosan ebben a szobában kezdenek el ragasztgatni és csak aztán merészkednek ki a nappaliba.

mintak-fotokon-08

Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készültök a jövőben?

Már a karácsonyi kollekciót vágjuk, szerintem lesz benne meglepetés, de a klasszikus karácsonyi mintákat is hozzuk.

A kezdetek óta úgy tervezzük, hogy az alapkollekciót folyamatosan bővítjük, ha valaki nagyon jó ötlettel keres meg minket, azt is felvesszük a minták közé és mindig lesz valami új, amire le lehet cserélni az épp falon lévő maalmikat.

maalmi-interior

Honnan inspirálódtok? Követitek a trendeket?

Szerintem aki ennyire beleszerelmesedik a munkájába, az mindenhonnan inspirálódik. Minden formát úgy látok már, hogy lehetne-e belőle jó maalmit vágni. Mindegy, hogy kisállat, brokkoli vagy műemlék, szívem szerint kivágnám fóliából és a falra ragasztanám.

0e1a6212-2

Hol lehet veletek találkozni virtuálisan és az életben?

Élőben maalmit szerencsére egyre több falon láthattok (nyilvános helyen pl. FIÓK, Monofu), de rendelni csak online lehet, a facebook.com/hellomaalmi oldalon és nemsokára a webshopunkban.

Virtuálisan még az instagramon hellomaalmi néven találtok meg, személyesen velünk meg legnagyobb eséllyel a Mecsekben barangolva találkozhattok. :)


Ugye, hogy milyen szuper dolgokat lehet a Maalminál találni?

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6112574083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása