Saját Otthon Projekt

Mártogatni jó!

Mártogatni jó!

2016. 12. 28. Schulz Veronika

Nyakunkon az év utolsó ünnepe, bulija. Remélem, mindenki túlélte a karácsonyt, senki nem szenved már ételmérgezésben. Jöhetnek az újévi fogadalmak, megtelnek az edzőtermek, de előttünk van még egy Szilveszter, amikor még kajálhatunk egy jót, amikor nem gondolunk arra, hogy vigyázni kell az alakunkra. Amikor hozzánk jöttek ilyenkor vendégek, mindig apró falatokkal készültem, mert van, aki ezt, van, aki azt szereti, így mindenki tudott kedvére válogatni. 

Illetve ilyenkor még mentőöv lehet a mártogatós. Azokat mindenki imádja! Felszeletelünk zöldségeket, vagy készítünk egy nagy adag pirítóst vagy grissinit és onnantól kezdve már csak azt hallhatjuk, ahogy mindenki ropogtat. Úgyhogy arra gondoltam, ma összegyűjtöm a kedvenceimet Nektek, hátha segítségetekre lesz a szilveszteri menü összerakásában.

Idén úgy alakult, hogy most én fogok másoknál trollkodni. Ettől még lehet, hogy azért egy ilyet én is összedobok. Személy szerint, imádom a spenótot. A spenót és a sajt kombójából baj nem lehet:

cheesy-spinach-and-artichoke-dip-small

A pasik imádni fogják ezt a mártogatóst: sörös is, sajtos is, olyan.. igazán nyimnyam!

cheesy-taco-beer-dip-9-656x875

Én határozottan megbízom ilyen szempontból IS a görögök ízlésében. Paprikás is, feta sajtos is.. Rossz, nem lehet, az egyszer fix! 

pita-dip-front

Egy paradicsomos mártogatósnak mindenképpen ott a helye az asztalon. Ez lehet pikáns, csípős, édes, ki, hogy szereti.

salsa2

Ha nem feltétlenül csak mártogatóst szeretnénk készíteni, akkor akár egy nagy szelet kenyeret (vagy sokat) megkenünk egy általun k választott kencével. Megpakoljuk mindenféle földi jóval, megsütjük és frissen annyi darabra vágjuk, ahányan vagyunk:

stuffed-buffalo-chicken-dip-french-bread-6

Korábban megosztottam az egyik kedvenc receptemet, ez is simán beleillik a szilveszteri menübe.

Pont az egyszerűségük miatt szeretem ennyire ezeket a kis mártogatósokat, könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és nem nagyon lehet velük mellélőni. Nektek van olyan ételetek, amit mindenképpen el fogtok készíteni? Jöhetnek a tippek, minden mennyiségben. :) Kitartást még az év hátralévő részére, ha esetleg nem találkoznánk, Boldog, boldog új évet kívánok! ;)

A képek forrásait rájuk pöttyintve megtaláljátok.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5512574179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása