Saját Otthon Projekt

Papírból készült csodavilág

Papírból készült csodavilág

2017. 02. 01. Diamia8

Mielőtt megkaptam az ajándék geometrikus füzéremet, amelyet magamnak kellett összeállítanom, azelőtt soha sem gondoltam a papírra, mint igazi alapanyagra. Semmilyen tapasztalaton nem volt vele és nem is hallottam Edina papírból készült csodavilágáról. 

Azonban meglestem munkáit és egy mesés világ tárult fel előttem, ahol aztán tényleg határ a csillagos ég. Így arra gondoltam, hogy Edinát és vállalkozását bemutatom Nektek is, mert biztosan Ti is hasonlóan vélekedtetek eddig a papírról. Eddig... De beszéljen helyettem Edina és a képek! ;-)


Hogyan fogalmazódott meg az ötlet, hogy papírral kezdjél el foglalkozni? Miért pont a papír?

Úgy éreztem, hogy szeretném a belsőépítészként a kreatív, térbeli koncepciók megalkotásában és a marketing világban szerzett tapasztalataimat egyesíteni és ezt egy saját márka építéséhez felhasználni.

Több ügynökség, több izgalmas projektjében vehettem részt, amelyekből rengeteget tanultam. De a végzettségem belsőépítész, hiányzott a papír, szerettem volna visszatérni a kézzel alkotáshoz. És mivel időközben megerősödött a menedzsment oldalam is, saját lábra álltam. Így született meg az Edinas Paper Installations ötlete.

              

Kifejezetten papírral 2014 márciusa óta foglalkozom, de mivel belsőépítészként végeztem Amszterdamban,  már tanulmányaim alatt is sokszor fordultam papírhoz, mint kifejezési eszköz. Szeretem a papírnak azt a fajta kettősségét, amely típusától függően tud erős, törékeny vagy könnyen formálható lenni.

A három fő terület közül melyik volt az első és hogyan jött sorban a másik kettő?

Az Edinas Paper Installations volt az első, és az elmúlt három év munkája alatt gyorsan kiderült, hogy jóval több fajta igény van erre a tevékenységre. Felmértük, hogyan tudnánk a leghatékonyabban kommunikálni a különböző célközönségeinkhez. Az Edinas Paper Installations továbbra is az ügynökségekre és a rendezvény installációkra fókuszál, de izgalmasnak tartom azt a szegmenst is, amelyben mindig cserélődnek a résztvevők, ahol nem kell márkázni a tartalmat, nem kell figyelembe venni arculati elemeket.

Ezért a magánrendezvények, esküvői, családi alkalmakra Edinas Paper Festivities néven létrehoztam egy külön almárkát, ahol a magánemberekhez kommunikálhatok.

A további felmerülő igényekre reagálva pedig létrehoztuk másik, Edinas Paper Everydays almárkánkat, amely már a workshopokra, és arra a tendenciára épül, hogy az emberek egyre inkább visszafordulnak a kézzel alkotáshoz és a kreatív oldalukhoz. Mi ezekkel az eszközökkel szeretnénk visszacsempészni mindennapjaikba a korábban magától értetődő alkotási vágyat. 

Mesélj picit a kezdetekről! Nehéz volt elindítani a vállalkozást? Milyen volt a kezdeti időszak?

Magyarországon a papírinstalláció még kiaknázatlan terület, ezért az elmúlt két és fél évünk erősen szárnypróbálgatós volt. Az elején sokszor kellett megnyugtatnunk ügyfeleinket az olyan kétségeikről, hogy a papír sérülékeny, könnyen koszolódik, nem annyira tartós, nem időjárásálló.

De természetesen a papír típusait is lehet ezeknek a szempontoknak megfelelően választani, és így mindig győz az egészen másfajta látásmód, a kézzel alkotás értéke és az egyediség ereje - és a mai napig erre építjük a márkánkat. Azonban alapvetően szerencsénk van, mert akik minket megkeresnek referenciáink alapján, maximálisan megbíznak a tervezői kvalitásomban és nyitottak az új ötletekre.

Melyik volt az első megrendelésetek? 

Edinas Paper Installations megszületésekor 2014. március elsején csináltunk egy gerilla akciót amikor 150 papírvirággal borítottunk két fát a Deák téren, ezután hamar jött áprilisban az elképesztő méreteket öltő Budapesti Tavaszi Fesztiválos megrendelés, ahol az volt a feladat, hogy szintén gerilla akció keretein belül 15 ezer papírlepkével lepjük el az Erzsébet teret egyetlen éjszaka alatt.

Melyik munkád a kedvenced és miért?

Szerencsére, mivel minden rendezvény, minden installáció egyedi igények alapján készül, így mindig új a kihívás, mindig új a feladat és így általában az a kedvencem amivel aktuálisan dolgozunk.

Minden helyszín és rendezvény más, ezért ez a munka nem szűnik meg kihívás lenni. :) De mindenképpen a kedvencek közé sorolnám az Opera Faust bál rendezvénydekorációját, mind léptékben, ahol a báltermet több, mint háromezer szál virágból megalkotott ünnepi dekorációval díszítette a Plantomime csodás csapata, az egész installációt – a művészet és a tudomány találkozója előtt tisztelegve – extravagáns, papír elemekkel tettük egyedivé. De ide sorolhatnám a workshopokat is, mert nagyon szeretek személyesen találkozni az alkotni vágyó követőinkkel, ez egy egészen más élmény.

Melyik a vásárlók kedvence és szerinted miért?

A webshop kialakításánál, termékeknél fontos szempont volt, hogy olyan termékeket tervezzünk, amik sokféle térben tudnak érvényesülni. Vásárlóink egyik kedvenc terméke a papírcsillagok, talán azért, mert tényleg nagyon jól illeszkedik bármilyen környezetbe, polcra, babaszobában, akár ágy fölé függesztve, és nem csak az ünnepi időszakban.

A DIY csomagok ötlete honnan jött?

A workshopok alatt jöttem rá, hogy mennyire szeretik a résztvevők, hogy bizonyos mértékig előkészített csomagból dolgoznak, de mégis hozzá tudják tenni a saját kreatív energiájukat. Illetve azt vettem észre, hogy van igény a további, otthoni alkotásra, akár az elsajátított technikákkal is.

Milyen új termékekkel, meglepetésekkel készültök a jövőben?

Igazából kollekciókban gondolkodunk és így a tavaszi szezonra sok beltéri és kültéri termékekkel készülünk, amik segítenek a tavaszi hangolódásban, de akár egy esküvőn is megállják a helyüket. 

Honnan inspirálódtok? Követitek a trendeket?

Természetesen mi is nyitottak vagyunk az újdonságokra, a kreatív világ történéseire.  Nagyon szeretem az anyagkísérleteket, amikor minden cél nélkül tudok kipróbálni bizonyos technikákat. Persze ezeket a tapasztalatokat gyakran később a projektjeinknél vagy termékfejlesztéseinknél is felhasználjuk.  A technika és az anyag szokatlan párosítása, a geometrikus és az organikus formák keverése számomra kiapadhatatlan inspirációs forrás.

Hol lehet veletek találkozni virtuálisan és az életben?

Virtuálisan  főoldalunkon és az almárkáink weboldalain, Facebook oldalán és Instagram oldalán:  

DIY csomagjainkat a webshopunkban érhetitek el Élőben pedig a workshopjainkon találkozhattok velünk.

Várhatóak újabb workshopok, ahol a résztvevők saját maguk készíthetik el a papírból készült csodákat? 

Természetesen tavaszi szezonra többféle workshoppal is készülünk, egyrészt a tavalyi nagy kedvencek mindenképpen ismétlődni fognak, illetve új tematikával is készülünk majd, az időpontokért érdemes figyelni az Edinas paper Everydays facebook oldalán az eseményeket.

 


Az olvasottak alapján én tutira beneveznék egy virágkészítő workshopra, mert szívesen megtanulnám a technikát. Egyszerűen gyönyörűek.... 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1912574209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása