Saját Otthon Projekt

Kordában kell tartanom az inzulinomat!

Kordában kell tartanom az inzulinomat!

2017. 02. 15. Schulz Veronika

Inzulinrezisztensként gyakran meggyűlik a bajom azzal, ha nem otthon készítem el saját magamnak az ennivalót, hanem, inkább úgy döntök, hogy királylányosat játszom, nincs kedvem főzni.

Na, ilyenkor merül fel a kérdés, na de, hol? Szerencsére Budapesten egyre több helyen figyelembe veszik a különböző ételallergiától szenvedő -vagy épp nem szenvedő- vendégek egyes igényeit. Azonban azt kell, hogy mondjam,  hogy ezen éttermek vagy vendéglátóegységek száma közel sincs akkora mennyiségben, mint amennyire tulajdonképpen szükség lenne. 

Utálom például, hogyha elmegyek valahova és általában... nem ehetek semmit. Azt pedig nem várom el, hogy mondjuk egy egész társaság csak és kizárólag miattam válasszon olyan helyet, ahol mondjuk én is el tudok csócsálni ezt-azt. Így marad a finomságok után ácsingózás, nyálfolyás.

Ezért is kezdtem el gyűjtögetni magamnak az olyan helyek listáját, ahol én is bátran, lelkiismeret furdalás nélkül ehetek, ebből válogattam most Nektek párat. 

Az első számú éttermet nagyon szeretem. Főleg, hogy olasz teljes kiőrlésű tésztákból is kérhetjük az ételünket, próbáltam már, többször is és garantálom, hogy isteni finom. Bátran próbáljátok ki Ti is a Casa Piadina-t:

Szintén tésztázós hely, próbálni még nem próbáltam, de jókat olvastam róla, szóval azt hiszem, hamarosan, személyesen fogom őket letesztelni. Kezdhetnek rettegni. Saját weboldalt nem találtam hozzájuk, de Facebookon természetesen megtalálhatjuk őket itt.

A hamburger az egy sarkalatos pont. Szerintem minimum hetente egyszer megkívánom. De lehet, hogy kétszer is. :D

A Street Fodd 13. ker. szintén nem rendelkezik honlappal, Facebookon elérhetőek, teljes kiőrlésű buciban is kérhetjük a nyammogni-valót.

Teljes kiőrlésű szendvics, amiket különböző ízesítésben vagy kencékkel kóstolhatunk, a Hold utcában, a Nemsüti Bisztróban. Mennyei manna!

Még egy kis tészta, ez pedig a Padthai Wokbar, párszor ettem már itt, imádom, hogy saját magamnak rakom össze, mi legyen benne, látom, ahogy összerakják. Tavasszal szeretem a legjobban, amikor már kezd meleg lenni, de még nem a rekkenő hőség, megkapod a kis tésztádat abban a kis cuki dobozban, kiülsz a Deák térre és csak nézed, ahogy lüktet a város. Fantasztikus!

Ez amolyan első rész volt, tervezem, hogy további helyeket mutatok meg Nektek, ha esetleg valamivel még kiegészítenétek a listát, szívesen várok bármilyen ötletet. 

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok, boldog böngészést!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8212574247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása