Saját Otthon Projekt

Felújított Pihenőház az erdélyi Hargita-hegységben

Felújított Pihenőház az erdélyi Hargita-hegységben

2017. 02. 16. Diamia8

A blogon szuper lakások mellett időről-időre különleges szálláshelyeket is bemutatok, mert hát pihenni igencsak szeretünk a családdal és nálam roppant módon számít a kinézet is. 

Szerencsére ma már nem számít lehetetlen küldetések, hogy ilyen szálláshelyekre leljünk. Most is belefutottam egybe, amely ráadásul az erdélyi Piricskén, a Hargita-hegység varázslatos világában található. Egyszer ide is szeretnék eljutni és rögtön el is kezdek bakancslistát írni...

A Piricskei Pihenőházat, mert ez a szálláshely becsületes neve, a Szupernova csapatából, Szabó Gábor és Szkladányi György tervei alapján újították fel egy régebbi megrendelőjük ismételt megkeresésére. Ugyanis annak idején egy belvárosi lakást terveztek a tulajdonosának, ami annyira jól sikerült, hogy nem volt kérdéses, hogy ezt a megrendelést is ők fogják elnyerni.

Az előző projektből kiindulva már ismerték a tulajdonost, aki szintén szereti a dizájnos megoldásokat és az ízlésük is hasonló volt tervezőkkal. Ráadásul teljesen szabad kezet kaptak, ami jelentősen megkönnyítette a dolgukat.

A tulajdonos szülei több, mint 20 évvel ezelőtt építették ezt a nyaralóházat, ahol a család egész nyarakat töltött itt. Amikor pedig felnőttek, akkor jöttek a barátok, a bulik és a szilveszterek is. Az évtizedek amortizációja után a 3 fiútestvér továbbra is szerette volna hasznosítani a pihenőhelyet, de most már a mai igényeknek megfelelően.

Éppen ezért a fürdőszobák, a konyha korszerűsítése és szobák kényelmesebbé tétele volt az elsődleges szempont a közösségi tér kialakítása mellett. Ezen felül még egy terasz megépítése is kérések közé tartozott.

A megrendelővel közösen gyorsan és hatékonyan döntöttek a dizájnt érintő kérdésekben, ahol a megrendelő aktív részvevője volt a folyamatoknak.

A legnagyobb kihívást és problémát az jelentette, hogy a terveket ki fogja megvalósítani innen a messzi Magyarországról?  Ráadásul nem apró dolgokról volt szó, mert itt volt a teraszépítés, ház teljes festése kívül-belül, beépített ülőgarnitúra elkészítése, kárpitozás, ágyvégek kárpitozása, vízszerelés, burkolások, konyha és még a sok-sok apróság...

Nagy szerencsénkre találkoztak egy nagyon kedves székely emberrel, akinek elmondták a terveiket és elvállalta az egészet. Fél év alatt mindent hibátlanul el is készítettek a megbeszéltek szerint. Szerencsére csak kevés dologot kellett végül javítani.

A mesteremberek elvonulása után a tervezők a családdal közösen fejezték be a házat, amely így még közelebb áll a tulajdonosok szívéhez. Ugye, hogy csodás lett?

Tegye fel a kezét, aki szívesen bandázna itt? Én már rögtön indulnék is.... :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2812574249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása