Saját Otthon Projekt

Terrakotta, a nagy visszatérő

Terrakotta, a nagy visszatérő

2017. 02. 19. Diamia8

Az utóbbi években teljesen háttérbe szorultak a meleg árnyalatok és a hidegebb árnyalatok uralták a lakberendezést. Hozzám ez az irányvonal mindig is nagyon közel állt, így nem nagyon panaszkodtam miatta.

Ellenben rengeteg barátom, ismerősöm és családtagom gyakran mondogatta, hogy ők bizony ezt túl ridegnek és hidegnek találják. Sokszor fel is tették a kérdést, hogy hogyan lehet ilyenben élni? 

A kérdést most sem válaszolnám meg, mert szerintem attól szép a világ, hogy nem vagyunk egyformák. Azonban igazi örömhírrel jöttem a meleg árnyalatok híveinek. Mégpedig, hogy ismét divatba jöttek és azon belül a terrakotta lesz az abszolút favorit.

Természetesen ez a trend sem ugyanúgy jött vissza, mint anno és ez a terrakotta sem az a terrakotta, amit megszoktunk. A legnagyobb különbség, hogy inkább sápadt árnyalatú, de mindenképpen matt felületű, amellyel elkerülhetjük a túlságosan is rusztikus hatást otthonunkban.

Erről az új, matt változatról én is csak azt tudom nyilatkozni, hogy bejön. Szuperül mutat sötétebb árnyalatokkal, szürkével és egy terrakotta kaspóban a szobanövény igazi telitalálat.

Hagyományosan a hidegburkolatok pompáztak ebben a színben és ez most sem lesz másként, csak itt is matt lesz a felület és megjelennek a modern, geometrikus formák is.

A padlók és járólapokon továbblépve megjelenik lámpákon, kaspókon, textíliákon és más kisebb kiegészítőkön is. 

 

Terracotta

 

A rusztikusabb vonulat nekem továbbra is túlságosan sok, de egy-egy kiegészítőn keresztül biztosan találkozhattok majd ezzel az árnyalat az otthonomban. Hiszen nyitott vagyok minden újdonságra és a trendek mindig hatnak rám. Ti mit szóltok a terrakottához?

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok,  kivétel a montázs, mert azt én készítettem a Polyvore-on. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3912574263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása