Saját Otthon Projekt

Stílusos és szellős tetőtéri lakás Budapesten

Stílusos és szellős tetőtéri lakás Budapesten

2017. 02. 23. Diamia8

Az olyan kisméretű lakások a kedvenceim, ahol a tér a méret ellenére tágasnak és élhetőnek tűnik. Szeretem a blogon is bemutatni az ilyen otthonokat, mert ezekből lehet igazán inspirálódni.  

Ma ismét egy ilyen szuper budapesti lakásba kukkanthatunk be, amely ráadásul még tetőtéri is és az alapterülete csak 45 négyzetméter. Tervezőjével, Vinkovics Zsuzsannával beszélgettem a lakásról és tervezés kulisszatitkairól:

Milyen állapotban volt a lakás, amikor először láttad?

Ez egy újépítésű lakás volt, és még bőven a tervezés időszakában találkoztunk. Ennek köszönhetően, volt lehetőségünk a tereket praktikusabbá varázsolni. Így módosítottunk például egy kicsit a fürdőszobán, aminek köszönhetően nemcsak nagyobb lett a fürdő, de közvetett fényt is bejuttatunk ide üvegtéglákkal, illetve kaptunk egy kicsi előszobafalat is.

Mit szeretett volna a tulajdonos?

A tulajdonosok alapvető igénye az volt, hogy a jelenlegi, Dunakeszin lévő családi házuk bézs-barna színvilágától teljesen eltérő hangulatot alakítsunk ki.

Mi volt a koncepciód?

A koncepcióm egyrészről az volt, hogy némileg formabontóbb, fiatalos, de otthonos atmoszférát teremtsünk, másrészről pedig, hogy a tetőtéri szűkösséget levegősséggel, optikai térnöveléssel kompenzáljuk.

Könnyen megtaláltátok az összhangot a tulajdonossal?

Igen, szerencsére nekem ezzel nem szokott problémám lenni, mivel teljesen bele tudok helyezkedni a megrendelő érzéseibe, még számára sem mindig ismert elképzeléseibe. A hosszú évek alatt kialakult már, hogy beszélgetésekkel, levelezgetésekkel, képelemzésekkel az ügyfeleim igényeit teljesen feltárom, s a tervezést már abszolút ehhez igazítom.

Voltak nehézségek és ha igen, akkor mik voltak?

Ugyan ez egy kicsi lakás, egy 4 fős család számára, ezért azt gondolhatnánk, hogy folyamatos nehézségekbe botlottunk a funkciók kialakítása miatt. De mivel ez „hétvégi” lakásként működik, ezért kevésbé kellett a kompromisszumokra koncentrálni. Talán a fürdőszoba szokatlan csempekiosztása volt az, ami némi nehézséget okozott, de gyakorlati útmutatással ez is áthidalható volt.

A lakás melyik része lett a kedvenced?

Nehéz választani, mivel ez majdnem egylégterű lakás, úgyhogy belépve hívogat a méregzöld nappali és a konyha is a maga pop-artos csempéjével.

Melyik a tulajdonosé?

A tulajdonosok nagyon szeretik az egész otthon hangulatát, de talán a fürdőszobájuk az egyik szemük fénye. 

Zsuzsát az alábbi elérhetőségek bármelyikén tudjátok elérni:

Ha Ti is szeretnétek saját otthonotokat átalakítani, felújítani, akkor érdemes Zsuzsa február 22-től induló lakberendezési workshopjaira jelentkezni: www.vizsuart.hu/workshops/

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5612574259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása