Saját Otthon Projekt

4 konyhatrend, amely idén biztosan tarol

4 konyhatrend, amely idén biztosan tarol

2017. 03. 13. Diamia8

Hagyományosan márciusban rendezik meg a Konyhakiállítást, amelyen egyszer mi is részt vettünk a Verával. Sajnos azonban az volt a tapasztalatom, hogy fényévekre vagyunk azoktól a konyháktól, amiktől igazán elájulnék. Ráadásul az ideivel kapcsolatosan azt olvastam, hogy leginkább konyhai gépekkel volt tele.

Természetesen a hazai kiállítástól eltekintve a nagyvilágban több olyan meghatározó konyhai trend virágzik párhuzamosan, amelyben biztosan mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót. 

Nekem is megvannak a kedvenceim és ezt a négyet fogom részletesebben is bemutatni a blogon. Ugyanis ha most konyhát terveznék magamnak, akkor ezek lennének azok, amelyek így vagy úgy számításba jöhetnek:

1, Indusztriál konyha:

Az utóbbi időben az ipari stílus igencsak népszerű lett és ennek folyományaként az ilyen stílusban megálmodott konyhák is betörtek a köztudatba.

Jó nézni, ahogy a fa, a beton és a fém összhangja megteremti az alaphangulatot a konyhákban. Sokkal férfiasabbak, így szerintem leginkább legénylakásokban találkozhatunk majd velük. Legfontosabb kiegészítői pedig az ipari stílusú bárszékek, amelyek nélkül mostanában nem terveznek ipari stílusú konyhákat. 

 

2, Vidéki hangulatú konyha

Ha az ipari stílus leginkább a férfiak kívánságlistáján szerepel, akkor a vidékies hangulatú konyhák leginkább hölgyek álmaiban játszanak főszerepet. Azonban itt már nem öreg bútorokról vagy kivénhedt háztartási eszközökről beszélünk, ugyanis itt minden a legújabb és legmodernebb, egyedül csak a kinézetében hasonlít a régi konyhákra.

Fontos eleme, hogy legyen minden szem előtt. Tehát a fűszerek, az edények és bármilyen konyhai eszköz látható legyen a nyitott polcokon. Mindenképpen legyenek fűszernövények is a hangulat fokozására. 

3, Sötét árnyalatok

Éveken keresztül a fehér volt az uralkodó szín a konyhákat illetőleg, de egyszer minden diadalmenetnek vége szakad. Megjelentek ugyanis a színes frontok és azon belül is a sötét árnyalatok: a kékek, a szürkék és a zöldek hangsúlyos és nem rikító árnyalatai.

Az igazat megvallva nekem képen nagyon tetszenek, de én ilyen hagyományos gondolkodású vagyok a konyhák terén és maradnék a fehérnél. A fehér ugyanis szerintem soha sem megy ki a divatból és egy konyhát nem 1-2 évre választunk.

Ha azonban ezekért az árnyalatokért rajongsz évek óta, akkor itt az ideje, hogy trendi konyhát varázsolj! ;-)

4, Természetes fa

A természetes fafelületek is visszajöttek divatba, habár nekem egy teljesen fából készült konyha általában sok. Jobban tetszik, ha felül fehér és alul fa. Ha most terveznék konyhát magamnak, akkor szerintem ebben az irányban indulnék el. 

A természetes fát sokan azért szeretik, mert segítségével melegebb hatású a konyha, de nekem a fehér konyha sem volt sohasem rideg. Leginkább a natúr, világos színekre pácolt árnyalatokban fog hódítani a fa. Egy hátránya azonban mindenképpen van, hogy sokkal sérülékenyebb a felülete. 

Ti melyikre szavaztok a négyből? 

A képek forrásait rájuk kattintva találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1412574291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elisabeth 2017.03.13. 18:36:47

nekem egyik sem tetszik!

diamia8 2017.03.16. 19:33:38

Van ilyen! ;-)
süti beállítások módosítása