Saját Otthon Projekt

Egészséges tízórai 15 perc alatt

Egészséges tízórai 15 perc alatt

2017. 03. 19. Schulz Veronika

Mostanában lehet, hogy kicsit zabálom a zabot. Múlt héten zabos palacsinta, ma pedig ismét egy zabból készült, isteni édességet hoztam Nektek, ami tökéletes nassolni való, hisz mi magunk készítjük, így tudjuk mi van benne.

Sokszor felidegesítem magam a tévében futó reklámokon,amiket ilyen olyan zabkekszekkel kapcsolatban nézhetünk. Vedd meg, edd meg, add a gyerekednek, indítsd jól a napot... Aztán, ha megnézzük az összetevőket, láthatjuk, hogy tele van cukorral, állományjavítóval, meg mindenféle szir-szarral.

Holott ennek a sütinek az elkészítése tényleg 15 perc, ezt pedig nyugodtan magunkkal vihetjük a munkahelyre, vagy a gyerek az iskolába, mivel ebben tényleg az van, amit beleteszünk. Most komolyan.. Tényleg ennyire nincs időnk az egészségünkre?

A mai receptem egy isteni finom zabkeksz, amit Móni barátnőmtől lestem el, ő szokta ezt készíteni, különböző ízesítésekben. Amit úri kedvünk kíván, azt teszünk bele. (Na, meg ami otthon van. :) )

Hozzávalók:

10 dkg zabliszt
10 dkg zabpehely (nagyszemű)
2-3 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál stevia-eritrit keveréke
12 dkg vaj
1 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 narancs héja
körülbelül 10 dkg étcsokoládé valamint ízlés szerint aszalt vagy fagyasztott gyümölcs

Először a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, összekeverjük.

A szoba-hőmérsékletű vajat alaposan összedolgozzuk az édesítővel és a tojással, majd ezt apránként a száraz hozzávalókhoz adagoljuk.

Alaposan összekeverjük, hozzátesszük a kókuszreszeléket, a fahéjat, a narancshéjat. 

Mi ketté osztottuk a tésztát, az egyik csokis lett, a másik pedig áfonyás. 

160 fokra előmelegítettük a sütőt, egy tepsit sütőpapírral kibéleltünk. A masszából körülbelül egy evőkanálnyit kivettünk, így adagoltuk ki a kekszeket, kicsit lenyomogattuk és már mehettek is a sütőbe. 

10-12 perc alatt meg is sültek,  nem hagytuk igazán kihűlni, egyből nekiláttunk falatozni. Innentől kezdve ez a keksz felkerül az én kis képzeletbeli listámra, nagyon finom, gyors és változatos is. :)

Nektek is csak ajánlani tudom, boldog jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6412574307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása