Saját Otthon Projekt

9 legjobb saját húsvéti ötlet egy csokorban

9 legjobb saját húsvéti ötlet egy csokorban

2017. 04. 10. Diamia8

Habár a húsvét nem az az ünnep nálunk, ahol az egész lakást felfordítom, de minden évben azért lelkesen készülök egy kis dekorációval. Ráadásul az utóbbi években pedig mindig igyekeztem a kislányomat is bevonni egy-egy projekttel a hangolódásba.

Egy kis számolással pedig pillanatok alatt megvan, hogy az 5 év alatt több olyan bejegyzés született, amiből még 2017-ben is érdemes inspirálódni. Lássuk is szépen sorjában:

1, Matricás tojások

A legegyszerűbb talán mind közül és mégis a legnagyobb kedvencek voltak már tavaly is. Az idén pedig már egyedileg tervezett matricákkal készítettem a tojásokat.

2, Fekete-fehér tojások

A szalvétatechnika is szuper módja a tojások dekorálásának, akár csak a mintákat, akár az egész tojást tervezzük ragasztóval bevonni. 

Habár én itt nem szalvétát, hanem selyempapírt használtam, de végeredményként egyedi tojásokkal örvendeztettem meg a locsolókat.


A húsvét elmaradhatatlan kellékei a sonka keménytojással és kaláccsal! Készíts házi fonott kalácsot, kattints a receptért!

3, Betontojás

A beton, mint alapanyag szinte mindig szóba jöhet alapanyagként és amikor anno 3 éve megláttam a Pinteresten, rögtön ki akartam próbálni. 

Azóta minden évben felhasználom a dekorációhoz, tavaly még félig le is festettem fehérre mind a 7-et:

4, Nyuszis kép

Egy ilyen nyuszis kép elkészítése sem okoz különösebb problémát és szinte pillanatok alatt elkészül. Az se tartson vissza senkit, hogy egy pompont is kreálni kell. Először készítettem én is, de szerencsére részletesen lefotóztam az elkészítését, így a linkre kattintva könnyedén tudjátok utánozni.

5, Fonálba tekert tojások

A lufis háztartási keményítős módszerhez hasonlóan kell elkészíteni, csak itt az alapot a tojások adják és a száradás után nem távolítjuk el őket, mint a lufi estében:

6, Nyuszis trófea

Minden húsvétkor készítek a kislányommal is pár dolgot és néha még a szobájába is készül egy kis meglepi. Tavaly éppen egy nyuszis trófea került fel a falra, amihez a sablont a linkre kattintva érhetitek el:

7, Laminált tojás

Ezek a tojások fejlesztik a gyerkőcök finommotorikus készségét és gyakoroltatják a szép színezést is. Nem utolsóként pedig kiváló unaloműző egy esős napon és biztosan lesz sikerélménye a gyerkőcnek:

8, Tojás kiégethető gyurmából

Ha kiégethető gyurmából szeretnénk hasonló tojásokat készíteni a gyerkőccel, akkor arra figyeljünk, hogy a Soft fajtát vásároljuk meg, mert azt könnyebb formázni. Anno én ezt nem tudtam és ezért nehezen tudtuk a tojásokat megalkotni.

9, Állatkás tojások 

Olyan anyagmaradékokból is lehet szalvétatechnikával tojásokat készíteni, amelyeken cuki állatok vannak. Nagyobb gyerkőc már maga is körbe tudja vágni, a kisebbeknek pedig mi tudunk segíteni. A ragasztás és díszítés pedig már tényleg pikk-pakk megvan és a locsolók biztosan értékelik majd a saját kézzel készített tojásokat:

Remélem ezzel a kis gyűjteménnyel meghoztam a kedveteket a húsvéti alkotáshoz, mert még mindig nincs késő hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5912574337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása