Saját Otthon Projekt

Induljon a gyűjtögető üzemmód!

Induljon a gyűjtögető üzemmód!

2017. 05. 17. Schulz Veronika

Elérkezett az évnek azon időszaka, amit annyira szeretek. Tenném hozzá, hogy egyáltalán nem a meleg miatt. Azt, ha lehetne, nagy lendülettel át is ugranám.

Abból a szempontból viszont mindenképpen fontos és jó, hogy a napsütéses órák számával egyenesen arányosan nő a piacok kínálata, legyen az zöldség vagy gyümölcs. Ez pedig, jó nekünk.

Lassan nálam is elkezdenek majd besűrűsödni a mindennapok, ugyanis a kedves (és éhes barátok) természetesen már jelezték igényüket az ilyen-olyan lekvárom iránt. :)

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy semmi más nem fog készülni a konyhámban, csak és kizárólag lekvár. Hogy pontosan mik lesznek ezek, még kidolgozás alatt vannak, ami bizonyos, az a lekvárkészítés, már jövő héttől kezdve.

Diával már megkezdtük az egyeztetést, rövid időn belül minimum 10 kg eper fog hozzám megérkezni és várja a sorát, hogy különböző ízesítést követően, szép üvegekben sorakozhassanak a kamra polcain.

Azonban nem csak az eper szezonja van éppen, ott a bodza, valamint ott van egy végtelenül igénytelen növény is, amire sokan még mindig egy kicsit furán tekintenek, ez pedig a rebarbara. De érkezik az újburgonya, a kapor, a fokhagyma, a retek stb, stb.

Úgyhogy ezen felbuzdulva, mutatok pár ötletet, hogy ezeket a finomságokat ne csak átlag 1-2 hónapig tudjuk fogyasztani, hanem esetleg később is (akár télen) élvezhessük.

Azért, hogy kicsit csorgassuk a nyálunkat, csak beillesztek egy képet egy adag fincsi eperlekvárról:

Illetve korábban már én is kipróbáltam, az eperszószt. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a lekvárt, főzhetjük az egészet egyben, majd miután elkészült, kiveszünk belőle egy tetszőleges adagot és alaposan összeturmixoljuk. Kiporciózva, csodálatosan eláll a fagyasztóban, télen hatalmas öröm csak kikapni és finom, forró, csokoládés süteményen akár forrón tálalva elfogyasztani. :)

Íme 5 praktikus trükk, ha eszköz híján vagy a konyhában

Erre pedig mostanában bukkantam rá: eper vinegrette, házilag, salátákhoz. Nálam ő az idei év egyik tuti résztvevője lesz:

 

A rebarbarát ugyancsak érdemes kis üvegekbe zárni, mit szóltok, ha például vaj készül belőle?

Vagy:

Füstös, BBQ-szószt is készíthetünk. Hoppá!

Bodza tartósítására, gondolom, nem kell bemutatni senkinek az isteni szörpöt. De azon túl is van élet, például felfedeztem egy finn gasztronómiai oldalon vajként/túróként felhasználva. Kis kutatással hihetetlen dolgokra bukkanhatunk:

Fokhagymát, igaz egész évben lehet kapni, de a friss, zsenge, új fajtának nincs párja. Egy valamit utálok, nagyon nehéz (nekem legalábbis) észrevenni a kínai fokhagymát. 1-2 évvel ezelőtt sikerült benéznem, vettem egy jó nagy adagot és elraktam az oly régóta vágyott kovászos uborkát. 2 nap után az egész zavaros, büdös lett, a hagyma elkezdett lilulni, az egészet dobhattam ki a kukába. Voltam olyan ideges, hogy, csak na..!

Viszont idén biztosan készítek majd fokhagymakrémet, mert szerintem hagymából a sok, soha nem elég!

Ezeket biztosan meg fogom csinálni, de gyanítom, hogy időközben, úgyis eszembe jutnak majd még további ötletek, ezekről mindenképpen tájékoztatni foglak titeket! :D

Mi az, amit idén biztosan el fogtok készíteni? Szívesen várok bármilyen ötletet, vagy tippet, ne fogjátok vissza magatokat! :)

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2212574393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása